Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απάντηση Καστανίδη για τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, δεν έχει την αρμοδιότητα να διατάξει το Ελεγκτικό Συνέδριο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών, που διεκδικούν αναδρομικά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάντως, ο κ. Καστανίδης, όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, «είναι υπέρ της διαφάνειας σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, μέσα στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».


Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης επισήμανε ότι «δεν έχει (αρμοδιότητα) εξουσία από το Σύνταγμα ή το Νόμο να υποχρεώσει (διατάξει) το αρμόδιο δικαστήριο να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών».
Και καταλήγει: «Είναι γνωστό ότι τα δικαστήρια τελούν υπό καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας».
Προηγουμένως, το Ελεγκτικό Συνέδριο απαντώντας στο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο διαβιβάστηκαν οι ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ζητούσαν τη γνωστοποίηση της λίστας με τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών, που διεκδικούσαν αναδρομικά, ανέφερε: «Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών, θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».
Μάλιστα, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει και αποφάσεις της Ολομέλειάς του (2008) που γίνεται αναφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου