Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μπακογιάννη:''Εθνική Συνεννόηση ή Εκλογές''



«Πυρά» κατά πάντων εξαπολύει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ για το θέμα της συναίνεσης τονίζει ότι στη «δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ή θα υπάρξει εθνική συνεννόηση ή εκλογές». Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News", καλεί τους αρχηγούς...


των δύο μεγάλων κομμάτων "να συμφωνήσουν σε ένα μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας".

Τάσσεται υπέρ της σύστασης "κυβέρνησης έκτακτης εθνικής ανάγκης από μη κομματικές προσωπικότητες", η οποία "θα λειτουργήσει στη βάση ενός προγράμματος ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθεί και θα στηριχθεί από μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η "Ελλάδα βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση από αυτή πέρυσι. Βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση γιατί δεν εφάρμοσε κανένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα", ενώ επισημαίνει ότι "έχουμε υπουργούς που αρνούνται συνειδητά να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι τραγέλαφος".

Εξαπολύει "πυρά" κατά του Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι "είναι δίγλωσσος και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό". Ερωτώμενη δε για το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Ν.Δ. αναφέρει ότι "σήμερα η Ν.Δ. παλινωδεί" και ότι υπάρχει "χάσμα", ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στο κόμμα.

Μάλιστα προσθέτει ότι "στο πεδίο των διακηρύξεων συμφωνεί με τη Ν.Δ." και πως "μπορούμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας χωρίς κανένα πρόβλημα". 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου