Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ? Πηγή: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ?

Η πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει δημοψήφισμα ίσως να μην είναι μία αυθόρμητη απόφαση του ,αλλά μέρος ενός προσυμφωνημένου σχεδίου με τους Γερμανούς.

Προσπαθώντας να καταλάβουμε την πρόσφατη απόφαση για περικοπή του ελληνικού χρέους κατά 50% προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι η διαδικασία είναι εθελοντική.


Τι μπορεί να πείσει ένα λογικό τραπεζίτη να δεχθεί να υποστεί μία μεγάλη ζημία αποδεχόμενος τη συμμετοχή του σε μία εθελοντική διαδικασία κουρέματος?

H σωστή απάντηση είναι πιθανώς ο φόβος ότι μπορεί να χάσει πολύ περισσότερα.


Αυτό εξηγεί την παρέμβαση του προέδρου ΟΜΠΑΜΑ προς τους Ευρωπαίους να βιασθούν στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων πρόσφατα.


Επίσης εξηγεί την χρονική τοποθέτηση του δημοψηφίσματος τον Ιανουάριο του 2012.


Δίνει αρκετό χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να παίξει με τα νεύρα των αγορών που φοβούνται ήδη επικείμενη χρεοκοπία για να επιλέξουν την σίγουρη λύση σήμερα χωρίς δισταγμούς.


Επίσης παίζει με τις φοβίες της κοινωνίας που μπορεί να δει με τρόμο να μην δίνεται η έκτη δόση.


Αποδυναμώνει επίσης την εσωτερική και την εξωτερική αντιπολίτευση , αν βέβαια καταφέρει να επιτύχει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή ,που σημαίνει ότι θα γλυτώσει πιθανή μελλοντική μομφή για έλλειψη της δεδηλωμένης για ένα τουλάχιστο εξάμηνο.


Εμφανίζεται σαν να ενεργεί με αυτονομία έναντι της τρόικας και της Ευρώπης για να αντικρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι ενδοτικός και δεν διαπραγματεύεται.


Έναντι των Ευρωπαίων είναι εμφανής η προτίμηση του κου Παπανδρέου προς τους Γερμανούς και τους Αγγλοσάξονες. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Γερμανία και την αντίστοιχη επίσκεψη των Γερμανών στην Ελλάδα. Επίσης προκύπτει από τις συχνές παρεμβάσεις της Αμερικής υπέρ της Ελλάδας και από τον προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ.


Η συγκεκριμμένη τακτική πάντως είναι πολύ επικίνδυνη για τον ίδιο, για την χώρα και για τη διεθνή οικονομία.


Το να διαλέγει λάθος φίλους και συμμάχους η Ελλάδα σήμερα που χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των Ευρωπαίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο κος ΣΑΡΚΟΖΙ αντιμετωπίζει εκλογές τον επόμενο χρόνο και το να τον αδειάζει ένας βαλκάνιος πρωθυπουργός σε συμπαιγνία με τους Γερμανούς τον βλάπτει προεκλογικά.
Η Γαλλία θα υποστεί μεγάλη ζημία από τη συμμετοχή της στο μηχανισμό ανταλλαγής ομολόγων μέσω των τραπεζών της και κινδυνεύει για υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης. Το χτύπημα αυτό θα επιχειρήσει με κάποιο συμβολικό τρόπο να το ανταποδώσει προεκλογικά για να ανακτήσει το γόητρο του ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Γερμανία μπορεί προσωρινά να κερδίζει ,αλλά και αυτή αντιμετωπίζει το επόμενο χρόνο εκλογική αναμέτρηση με κίνδυνο αλλαγής πρωθυπουργού.


Οι Ευρωπαίοι κλήθηκαν να περάσουν απο τα κοινοβούλια τους ρυθμίσεις αντιδημοφιλείς και εμείς εμφανιζόμαστε ασυνεπείς, αχάριστοι και απρόβλεπτοι.


Τέλος η Ελληνική κοινωνία έχει βαρεθεί τις συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων , βλέπει με τρόμο την ανεργία να διογκώνεται και έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να χειρισθεί την κρίση.

'Ολα τα παραπάνω δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα και κίνδυνο να οδηγηθούμε χωρίς πρωτοβουλία μας σε χρεοκοπία, σε αλλαγή κυβέρνησης και σε κοινωνικές εκρήξεις.

Χωρίς να θέλω να γίνω προφήτης κακών επισημαίνω ότι χειρότερο από το να μη σε πιστεύουν είναι το να μην σε εμπιστεύονται.


Και δυστυχώς έχουμε φθάσει με τα λάθη μας σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Πηγή: http://www.ramnousia.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου