Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Και όμως, η κυβέρνηση έπεσε… χθες!

Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μετράει 152 βουλευτές. Η μήπως 151; Γιατί η Εύα Καϊλή ζητάει από τον Πρωθυπουργό να πάψει να είναι Πρωθυπουργός, να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και συνεργασίας. Άλλως- προειδοποιεί, η ίδια θα πράξει τα δέοντα προτάσσοντας το εθνικό και όχι το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας- το ίδιο έχει κάνει και ο Λιντζέρης.
Ο Καρτάλης θα τοποθετηθεί στη Βουλή και ο Βαρβαρίγος έχει ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ των εκλογών. Ο Βενιζέλος ασθενεί και ορισμένοι υποπτεύονται διπλωματική ασθένεια. 

Ο Λοβέρδος δηλώνει ότι το δημοψήφισμα είναι λάθος και δεν θα γίνει ποτέ, ενώ αναμένεται και κοινή παρέμβαση, μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση. Ο Παπουτσής δηλώνει με νόημα «ιδού η Ρόδος ιδού η ευκαιρία».


Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μιλούν για οργανωμένο σχέδιο αποστασίας, δείχνουν προς την πλευρά του Κ. Σημίτη. Υποπτεύονται ταυτοχρόνως και τον Βενιζέλο ο οποίος κρατάει αποστάσεις από το δημοψήφισμα και βλέπει πλέον ως λύση τις εκλογές. Βουλευτές μιλάνε για «συμμορίες» και «αθλιότητες».


Οι μισοί υπουργοί υποπτεύονται τους άλλους μισούς και πέντε- έξι παίρνουν θέση για την κούρσα διαδοχής σε ένα ΠΑΣΟΚ που κινδυνεύει μετά τις εκλογές να είναι ΠΑ- ΣΟΚ.


Η κυβέρνηση, μπορεί να πέσει μεθαύριο Παρασκευή αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί και σήμερα, αν ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος άλλος βουλευτής. Μπορεί και την προσεχή εβδομάδα. Ή στο προσεχές νομοσχέδιο- ίσως στον προϋπολογισμό. Μεγάλη διαδικαστική, αλλά μικρή ουσιαστική σημασία έχει πλέον.


Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μια απόφαση υψηλού κινδύνου, έπαιξε τα ρέστα του χωρίς να κρατάει το καλύτερο φύλλο και έχασε. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έπεσε χθες Τρίτη 1η Νοεμβρίου. Όποιον υπουργό και αν ρωτήσετε, θα σας το πει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου