Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα!- Υπ' ατμόν η Καϊλή - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά η Βάσω

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε η βουλευτής του


 ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και λίγες ώρες αργότερα την ακολούθησε η Εύα Καϊλή. 

Η κυρία Αποστολάκη δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, διότι διαφωνεί με την 



απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, σχετικά με τη 


δανειακή σύμβαση.


Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο τη Βουλής, η κ. Αποστολάκη επικαλείται τη θέση που διατύπωσε κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας ότι "το δημοψήφισμα αποτελεί μια βαθιά διχαστική διαδικασία, που συμπυκνώνεται με μονοσήμαντα ερωτήματα τα οποία απαντώνται με ένα ναι ή ένα όχι, διαιρώντας τον λαό".

"Είναι ανεπίτρεπτο -αναφέρει- να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες" και προσθέτει: "Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου αυτές, θέλω να εκφράσω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης".

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός καθώς αναμένονται εντός της ημέρας και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις. Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού η κίνηση της κυρίας Αποστολάκη εντάσσεται σε γενικότερο σχέδιο βουλευτών οι οποίοι έχουν κοινή εσωκομματική προέλευση και τοποθέτηση.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Νίκος Μπίστης, εκ των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, γνωστοποίησε στον γραμματέα του κόμματος του Μιχάλη Καρχιμάκη την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Βάσω Παπανδρέου με δήλωσή της ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διασφαλίσει το πακέτο βοήθειας και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Με τη Βάσω Παπανδρέου συμφωνεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης. Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος θα μιλήσει στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και εκεί θα τοποθετηθεί σε όλα.



Από τη πλευρά του, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης τόνισε με δηλώσεις του στο «Βήμα»: «Θα καθορίσω τη στάση μου εγγράφως, δεν πρόκειται σήμερα ή αύριο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αλλά θα πώ τις απόψεις μου εγγράφως, όπως πάντα έπραττα».
Εν τω μεταξύ, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές οι οποίοι χαρακτηρίζονται «βενιζελικοί» σκέφτονται να ζητήσουν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές με άλλη ηγεσία!

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει με 152 βουλευτές.


Φήμες υπήρξαν και για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Θεσσαλονίκης Εύας ΚαΪλή. Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το Newpost.gr η Εύα Καϊλή τόνισε ότι διαφωνεί με το δημοψήφισμα αλλά δεν είχε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει.

Τελικά λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ανεξαρτητοποιείται. Όμως άλλες πληφορίες επιμένουν ότι στην ίδια επιστολή εκφράζει τη διαφωνία της με το δημοψήφισμα και ζητά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργο Παπανδρέου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιφυλασσόταν για την ανεξαρτητοποίησής της. Την ίδια ώρα τα περί ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού επιβεβαίωνουν πηγές προσκείμμενες στο στενό περιβάλλοντου Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


Tην ίδια ώρα, διαψεύδονται οι φήμες που έκαναν λόγο και για παραίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Βαρβαρίγο.

Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος ενημέρωσε ότι ο βουλευτής εξέφρασε την άποψή του χωρίς όμως να προτίθεται να παραιτηθεί.

«Πιστεύω ότι έντιμη στάση θα ήταν να έρθει η σύμβαση στη Βουλή να την ψηφίσουμε και μετά να πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής που αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος με δήλωσή του στο 24h.gr ανοίγει τον χορό της ευθείας αμφισβήτησης της κίνησης Παπανδρέου για δημοψήφισμα από την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Μια τέτοια απόφαση» σημειώνει ο κ. Βαρβαρίγος «αφήνει τη χώρα μετέωρη και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικά δυσμενείς. Την ψήφο εμπιστοσύνης την έχουμε ξεφτιλίσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου