Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η άγνωστη ζωή του Steve Jobs



Κι όμως… η ζωή του Steve Jobs δεν ήταν μόνο τα προϊόντα της Apple. Μετά το θάνατο του, ολοένα και περισσότερα στοιχεία από την προσωπική του ζωή έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο Steve Jobs είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις και με τους δύο θετούς γονείς του, τον Paul και την Clara οι οποίοι αν και δεν ήταν μορφωμένοι, τον έμαθαν να...

διαβάζει από την ηλικία κιόλας των τριών ετών. Αυτό ήταν που τον βοήθησε να γίνει ένας άνθρωπος με ανησυχίες και με περιέργεια να ανακαλύπτει διαρκώς καινούργια πράγματα. Όσο για τον πραγματικό του πατέρα, είχε δηλώσει ότι ήταν καθαρά επιλογή του Steve αν θα ήθελε να τον γνωρίσει ή όχι. Μάλιστα, ήθελε να αποφύγει το ενδεχόμενο ο Steve να θεωρήσει ότι ο πατέρας του τον προσέγγιζε για τα χρήματα.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση με την αδερφή του, Mona Simpson, αυτή ήταν ιδιαίτερα στενή. Μάλιστα, ως διάσημη συγγραφέας είχε αφιερώσει και τα δύο πρώτα της βιβλία στον Steve. O Steve Jobs ήταν όμως και εξαιρετικός πατέρας. Κάθε βράδυ το αφιέρωνε στα τρία παιδιά του που είχε αποκτήσει με τη σύζυγο του. Δειπνούσαν μαζί ενώ πολύ συχνά πήγαιναν μαζί για ιππασία.

Κι ενώ ο Steve Jobs προσπαθούσε όσο μπορούσε να κρατάει την ιδιωτική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατο του αποφάσισε να μιλήσει με συγγραφέα για τη ζωή του ώστε τα παιδιά του να τον γνωρίσουν καλύτερα καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερο με αυτό τον τρόπο το κενό που είχε δημιουργηθεί λόγω των πολλών ωρών που εργαζόταν ο Jobs.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου