Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μ. Γιαννάκου: «Κούρεμα» σημαίνει απόλυτη επιτήρηση



Κατά των σεναρίων περί συγκυβέρνησης τάχθηκε η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι «’κούρεμα’ του χρέους σημαίνει απόλυτη επιτήρηση»....



Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», η κ. Γιαννάκου δήλωσε πως δεν συμμερίζεται την άποψη περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταφέρει να δείξει «φως στην άκρη του τούνελ».
Η ίδια υποστήριξε ότι …

σε αυτές τις περιπτώσεις τη λύση τη δίνει συνήθως ο λαός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει είτε να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να πάει σε εκλογές, ή να πει ότι μπορεί να κάνει κάτι και να το κάνει. Τάχθηκε, όμως, κατά των σεναρίων συγκυβέρνησης.

Ερωτώμενη για την πορεία της οικονομίας, η κ. Γιαννάκου είπε ότι «η κυβέρνηση υπέγραψε ένα μεμοράντουμ το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει και δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει επιτήρηση και μάλιστα επιτήρηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Ακόμη, χαρακτήρισε ως «ασυγχώρητο» το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση δαπανών, παρά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί και προέβλεψε ότι το χρέος θα διογκωθεί, κάτι το οποίο υποστήριξε ότι θα έχει ταυτόχρονα μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, λόγω του κοινού νομίσματος. Όπως είπε, «το σύστημα βασίζεται αποκλειστικά σε ένα είδος αλληλεγγύης. Λάθη δικά σου μπορεί να κοστίσουν σε όλους».

Κλείνοντας, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα υπάρξει «μία οριστική εικόνα για το τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη» κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της, δηλαδή να παίζει το ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας.

http://fonaklas.blogspot.com/2011/10/blog-post_2181.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου