Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτο Eurogroup και Ecofin ανακοίνωσε ο Χ. βαν Ρομπάι

Για τις 23 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και της ευρωζώνης (αντί της 17ης και 18ης Οκτωβρίου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο) προκειμένου η ΕΕ «να μπορέσει να ολοκληρώσει τη συνολική στρατηγική της για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη», αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΕΕ επισημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον στοιχεία για να εξετασθούν θέματα, όπως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποτελεσματικότητα των εργαλείων, που έχει στη διάθεσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Τα στοιχεία αυτά, αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Ρομπάι, το αποτέλεσμα που θα εξαχθεί από την αποστολή της Τρόικας στην Ελλάδα, καθώς και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Συνεχίζοντας ο Χέρμαν Ρομπάι σημειώνει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου και τονίζει ότι η διαδικασία επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι κοντά στην ολοκλήρωση, οι δε διαβουλεύσεις για την «οικονομική διακυβέρνηση» στην ευρωζώνη έχουν προχωρήσει σημαντικά.


Επιπλέον, αναφέρει ότι το πακέτο έξι νομοθετικών προτάσεων για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης έχει εγκριθεί.


Ο Πρόεδρος της ΕΕ καταλήγει λέγοντας ότι εισηγήθηκε να πραγματοποιηθεί, εκτάκτως, Συμβούλιο Eurogroup και Ecofin πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου