Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αποσύρουν τις κατηγορίες κατά του Στρος-ΚανΚάποιες, ίσως και όλες οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, ίσως αποσυρθούν, δηλώνει ο δικηγόρος καμαριέρας στους «The New York Times». Ο Κένεθ Τόμπσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, έκανε τη δήλωση αφού....
προγραμματίστηκε νέα συνάντησης ανάμεσα στην κατηγορούσα αρχή και την πελάτισσά του για αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Η δική μου ερμηνεία για την επιστολή με την οποία ορίστηκε η συνάντηση είναι ότι πρόκειται να ανακοινώσουν ότι είτε θέτουν στο αρχείο την υπόθεση, είτε αποσύρουν ορισμένες από τις κατηγορίες», είπε ο Τόμπσον στην εφημερίδα.

«Αν δεν επρόκειτο να αποσύρουν τις κατηγορίες, δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν μαζί της. Απλώς θα πήγαιναν στο δικαστήριο την επομένη και θα έλεγαν συνεχίζουμε την δίωξη», λέει ο ίδιος.

Ο Τόμπσον δήλωσε ακόμη πως στη συνάντηση θα παραστούν ο ίδιος και η Ντιαλό. Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση είναι προγραμματισμένη την Τρίτη. Εάν οι κατηγορίες αποσυρθούν, ο Στρος-Καν, που είχε δηλώσει αθώος την 6η Ιουνίου κι αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το χθεσινό δημοσίευμα. Η σύλληψη του Στρος-Καν τον Μάιο μετά την καταγγελία της 32χρονης ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει είχε προκαλέσει σοκ στη Γαλλία, όπου φερόταν ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου