Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

«Έξαλλη» η ΚΝΕ με ανακοίνωση της ΔΑΠ

Με αφορμή την πρόσκληση της ΔΑΠ για συνεδρίαση του (ανύπαρκτου) ΚΣ της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, η ΚΝΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Προκλητική, επικίνδυνη και γελοία είναι η πρόσκληση που στέλνει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ με θέμα τη διαπαραταξιακή μάζωξη που οργανώνει και την ονομάζει με θράσος «συνεδρίαση του απερχόμενου ΚΣ ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ»!!!


Οι δυνάμεις του δικομματισμού(ΠΑΣΠ – ΔΑΠ) και τα διάφορα οπορτουνιστικά σχήματα τα τελευταία 16 χρόνια έχουν κάνει τα πάντα για να εκφυλίζονται και να διαλύονται τα όργανα των φοιτητών. Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές έγιναν πριν 3 μήνες! Από τότε έως σήμερα στις μισές σχολές της Αθήνας δεν έχουν οριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων, ενώ να θυμίσουμε για την ιστορία πως έχει να συγκροτηθεί ΚΣ της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ πάνω από 13 χρόνια. Η ΔΑΠ των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ χωρίς ίχνος ντροπής απευθύνεται στα «μέλη του ΚΣ των ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ» ενώ ξέρει πως το τελευταίο Πανσπουδαστικό Συνέδριο έγινε το 1995, άρα τα τελευταία μέλη του ΚΣ της ΕΦΕΕ σήμερα είναι 40 χρονών!!!

Η ΚΝΕ δεν αποδέχεται, δε συμβιβάζεται με αυτή την άρρωστη κατάσταση, τη σαπίλα και τον εκφυλισμό. Έχει αναδείξει ότι από αυτή την κατάσταση βγαίνουν κερδισμένοι το κεφάλαιο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Έχει στην πράξη καταπολεμήσει την ανυπαρξία οργάνων στο φοιτητικό κίνημα απέναντι σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τις νεολαίες τους.

Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί ώστε να οριστούν αντιπρόσωποι για τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και για την εκλογή αντιπροσώπων για διεξαγωγή Πανσπουδαστικού Συνεδρίου που θα επανιδρύσει την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ. Παράλληλα θα εντείνει την προσπάθεια για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, για καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία, για Ανώτατη Εκπαίδευση, επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του, για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Καλεί τους φοιτητές μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν το δίκιο τους και όχι να εγκλωβιστούν στα παζάρια των φοιτητοπατέρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών φίλων τους.

Αθήνα 23 Αυγούστου 2011 

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου