Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος ο υπουργός Πολιτισμού

Υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος κανονικά, αυτό το Σαββατοκύριακο, τάχθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος!

Ειδικότερα, ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε από το μικρόφωνο του ΒΗΜΑ FM:


«Υπάρχει μία πολιτική θέση, την οποία υπερασπίζονται και άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που λέει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα φέτος. Πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει. Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος!


Αρχικά, ο κ. Γερουλάνος είπε: «Μία δικαστική διαδικασία προχωράει, οτιδήποτε και αν συμβαίνει. Φανταστείτε, αν ως κοινωνία λέγαμε ότι οτιδήποτε αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα δικαστήρια, δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν υπάρχει τέτοιο σκεπτικό πουθενά στη Δικαιοσύνη!


Μπορείς να ζεις τη ζωή σου, να κάνεις αυτά τα οποία πρέπει να κάνεις ως κοινωνία. Ο κόσμος να μην αλλάζει τίποτα από όλα αυτά που κάνει. Βεβαίως, αν φανεί στη διαδικασία ότι υπάρχει κάτι μεμπτό, τότε η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές, κατ' επέκταση, θα λάβουν τα μέτρα τους. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα.


Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ακόμα ερμηνείες του αν κάποιος δεν πέφτει, αν κάποιος ανεβαίνει, αν οτιδήποτε τέτοιο. Αν χρειάζονται χρόνο, αν δεν είναι επαρκώς οργανωμένοι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο χρονικό όριο που έχουν μπροστά τους, τότε ας το αυξήσουν, αναβάλλοντάς το. Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά την ΕΠΟ και τις οργανωτικές αρχές».


Στη συνέχεια, τόνισε: «Υπάρχει μία πολιτική θέση, την οποία υπερασπίζονται και άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που λέει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα φέτος. Πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει. Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης και θα σας πω γιατί».


Και εξήγησε: «Οποιαδήποτε τέτοια, ηχηρή παρέμβαση, μπορεί να μας έδινε αρκετούς πολιτικούς πόντους, στην πραγματικότητα, όμως, αυτό το οποίο θα δημιουργούσε θα ήταν: εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για το ποδόσφαιρο, για πολλά χρόνια ακόμα!


Ουσιαστικά, θα οδηγούσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ένα τοπικό πρωτάθλημα με καμία σχέση με την UEFA, ή με τους άλλους φορείς, θα χάναμε όλη την τεχνογνωσία και τις πληροφορίες που έχουμε από την Ευρώπη, θα οδηγούμασταν, δηλαδή, σε μία κατάσταση, όπου, ουσιαστικά, η Πολιτεία θα οργάνωνε το πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους, όμως, οι οποίοι σήμερα ή μέχρι χθες ορίζανε την τύχη του. Ουσιαστικά, τι θα είχαμε κάνει; Θα είχαμε κάνει ένα διεθνές πρωτάθλημα, τοπικό και θα το καταδικάζαμε στη μιζέρια του.


Αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι, πριν φτάσουμε εκεί -δεν το αποκλείουμε ως επιλογή- απλά λέμε ότι πριν φτάσουμε εκεί, ας κάνουμε μία προσπάθεια όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ποδόσφαιρο να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, να εξυγιανθεί το άθλημα και το πρωτάθλημα. Πρέπει να σας πω ότι μέχρι την απόφαση της έφεσης τα πράγματα οδηγούντο με τη διαδικασία την οποία είχαμε αποφασίσει, ο καθένας, δηλαδή, έκανε τη δική του δουλειά.


Εμείς παρουσιάσαμε ένα καινούριο νομοσχέδιο, η ΕΠΟ παρουσίασε ένα καινούριο πειθαρχικό δίκαιο, η UEFA ήρθε και είπε ότι εμείς οποιαδήποτε τεχνογνωσία έχουμε είναι στη διάθεση της Πολιτείας, ο ΟΠΑΠ είπε ότι εγώ θα χρηματοδοτήσω βάζοντας ρήτρες βίας, όλοι δηλαδή ήμασταν συντονισμένοι. Η έφεση φοβάμαι ότι δημιούργησε ένα πισωγύρισμα το οποίο το αξιολογώ έτσι διότι, παίρνοντας μία απόφαση, η οποία δεν υπάγεται στο Δίκαιο, μας αφήνει ερωτηματικά για το αν και οι επόμενες αποφάσεις από την αθλητική δικαιοσύνη θα τηρούν το Δίκαιο το οποίο η ΕΠΟ μόλις είχε αποφασίσει.


Για αυτό είπαμε ότι περιμένουμε, ξεκινάει το πρωτάθλημα, να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η αθλητική δικαιοσύνη στην πορεία κι αν όλα πάνε καλά, πάλι εδώ είμαστε ως Πολιτεία για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου