Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"Κόμματα και φοιτητικές παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια"



Με αυτή τη φράση η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκαθάρισε τη θέση της για τις επικείμενες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με αφορμή την κατάθεση του επίμαχου νόμου-πλαίσιο στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην....
εφημερίδα «Το Βήμα», η κα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει: «Δεν πιστεύω ότι ο ρόλος των φοιτητών είναι η συνδιοίκηση των πανεπιστημίων. Η συνδιοίκηση αυτή είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις σε ορισμένα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Στο πανεπιστήμιο, δημοκρατία δεν σημαίνει ούτε κομματοκρατία, ούτε μετριοκρατία. Δημοκρατία στο πανεπιστήμιο σημαίνει αξιοκρατία, λογοδοσία, ποιότητα και αριστεία. Τα κόμματα και οι παρατάξεις δεν μπορεί να έχουν ρόλο στα πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος διδασκαλίας και έρευνας».

Η ίδια απορρίπτει τις αιτιάσεις των επικριτών της και τονίζει ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα. «Αν όχι τώρα, πότε; Θα προσχωρήσουμε και πάλι στη λογική του “άστο για αργότερα” που εφάρμοζε η προηγούμενη κυβέρνηση; Τις αλλαγές που εισηγείται η κυβέρνηση τις εφαρμόζουν ήδη οι 24 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. Είναι καιρός να ανοίξουν και τα ελληνικά πανεπιστήμια στις δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας», δηλώνει η κα Διαμαντοπούλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου