Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ανεπιθύμητη από τη νέα γενιά της Αχαΐας η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Τρόικας υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, τελικά δεν θα επισκεφτεί την πόλη της Πάτρας, μια πόλη και γενικά ένα Νομό που πλήττεται από την ανεργία λόγω των αδιέξοδων πολιτικών της Κυβέρνησης, αλλά θα τον εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκος που ερχόμενος από την εκλογική του περιφέρεια την Ηλεία θα κάνει μια στάση στην Πάτρα .

Η έλλειψη σχεδιασμού έχει οδηγήσει και οδηγεί καθημερινά χιλιάδες νέους στην εξαθλίωση. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της χώρας με νέες θέσεις εργασίας, καθημερινά με τα μέτρα που λαμβάνουν συρρικνώνουν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εναποθέτουν «ταφόπλακα» στους ελεύθερους επαγγελματίες με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ανεργία να έχει ξεφύγει και να ξεπερνά το 15% καταρρίπτοντας κάθε προβλέψει, οι νέοι απογοητευμένοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μακριά από τις οικογένειες τους και την πατρίδα τους. Δυστυχώς, από την πλευρά της πολιτείας δεν υπάρχει καμία μέριμνα και στήριξη για τους ανέργους, δημιουργώντας ένα μεταναστευτικό κύμα πρωτοφανές για την Μεταπολιτευτική Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το εν λόγω υπουργείο θα έπρεπε να μετονομαστεί σε υπουργείο Ανεργίας!

Επιτέλους, καταλάβετε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να σκοτώνεται την οικονομία και να καταπατάτε τα όνειρα και της ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που επωμίζεται λανθασμένες πολιτικές της Κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.

Γι’ αυτό τον λόγο, μέχρι να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του προβλήματος της ανεργίας και να δράσετε κατάλληλα με σοβαρό σχέδιο ευθύνης, είστε ανεπιθύμητοι από τη νέα γενιά της Αχαΐας, από τους νέους που υποφέρουν από την ανεργία και οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο από τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου