Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για τον Αντώνη Σαμαρά

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτένς, εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά, για τη στάση του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, αλλά παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από τη Βουλή.


Μάλιστα ο κ. Μαρτένς άφησε αιχμές καθώς η Ν.Δ. είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά παρόλα αυτά δεν υπερψήφισε το πρόγραμμα και υπενθύμισε ότι κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της κεντροδεξιάς στις 23 Ιουνίου, κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια να μεταπεισθεί ο κ. Σαμαράς.

«Οι περισσότεροι ηγέτες από την πολιτική μας οικογένεια κάλεσαν μετ' επιτάσεως τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτούς του δύσκολους καιρούς και να μην διακινδυνεύσει την επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Μαρτένς, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς και προαναγγέλλει και νέες πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά.

Πάντως, ερωτηματικό παραμένει εάν τελικά ο κ. Σαμαράς θα παρευρεθεί, ενώπιον της ομάδας του ΕΛΚ για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να εξηγήσει τη στάση της Ν.Δ. Οι ημερομηνίες που υπάρχουν είναι η Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Στρασβούργο και η Τετάρτη 15 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να παραστεί, κάτι που σημαίνει ότι η συνεδρίαση μετατίθεται για το φθινόπωρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου