Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση...για αφίσες!

Την θέση ότι χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες που στοχοποιούσαν και χαρακτήριζαν «νενέκους» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, εξέφρασε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
 

«Σύμφωνα με το νόμο ο εισαγγελέας όταν πέφτει στην αντίληψή του αξιόποινη πράξη που δεν απαιτείται έγκληση από το θιγόμενο, βεβαίως και υποχρεούται να παρεμβαίνει», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος αναφερόμενος σε αφίσα που κυκλοφόρησε από τις "Σπίθες" με φωτογραφίες βουλευτών και τη φράση «αυτοί ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, είναι οι νενέκοι του καθεστώτος», πρόσθεσε: «Εκεί και αν χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση». Να θυμίσουμε και εμείς ότι κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας όπου καταγράφηκε ελληνικό ρεκόρ χρήσης χημικών ο εισαγγελέας πάλι δεν παρενέβη απο μόνος του... Ελληνική δικαιοσύνη σου λένε, μέχρι και ο ίδιος ο υφυπουργός εξίσταται.

Βέβαια, μετά από την τόσο έντονη εμπειρία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πεταλωτής είναι αρκετές οι φορές που μιλά περισσότερο σαv εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρά ως υφυπουργός Δικαιοσύνης. Για του λόγου το αληθές, δήλωσε ότι: «Δυστυχώς ένα μέρος της κοινοβουλευτικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, με τον κ. Τσίπρα, έχει αποδείξει ότι δεν είναι ούτε κοινοβουλευτική, ούτε καν εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Είναι ένα μόρφωμα πλέον, ούτε ριζοσπαστική, ούτε δημοκρατική, ούτε καν αριστερά είναι. Ο κ. Τσίπρας -και είναι κεντρική επιλογή- ξεκίνησε και σέρνει έναν πολιτικό λόγο που είναι αντιδραστικός, συκοφαντικός και πολλές φορές είναι ο λόγος του που πυροδοτεί και τις αθλιότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε «εμπόλεμη» ζώνη λοιπόν εκτυλλίσεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις σε πολιτικούς της κυβέρνησης κυρίως μετά την Μεσοπρόθεσμο εποχή. Η ΣΥΡΙΖομανία που έχει καταβάλει το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες (μάλλον μήνες) φαίνεται ωστόσο να έχει προκαλέσει περισσότερο την οργή των πολιτών παρά την διάθεσή τους να κατακρίνουν τις επιθέσεις στους πολιτικούς. Και καθώς φαίνεται το ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα σε δικούς του ρυθμούς. Μήπως κύριε Πεταλωτή υποπέσατε σε... θεωρίες συνομωσίας και μήπως είναι λιγάκι «τσιμπημένη» η θέση σας για εισαγγελική παρέμβαση σε αφίσες πολιτών (ελευθερία έκφρασης....);

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου