Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μασάζ της Συγγρού στους «γαλάζιους» συνδικαλιστές

Επιχείρηση κατευνασμού των «γαλάζιων» συνδικαλιστών επιχειρεί η Συγγρού επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς από ΔΕΚΟ με τις οποίες η ΝΔ εμφανίζεται να συμφωνεί αλλά και να διαχωρίσει τη θέση της από το ζήτημα των απολύσεων το οποίο τις τελευταίες ώρες αναδείχθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία εκ παραλλήλου προσπάθησε να μετακινήσει την ευθύνη και προς την ΝΔ, εμφανιζόμενη ότι υιοθετεί τη «γαλάζια» πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία.
 

Στο πλαίσιο αυτό, χθες και σήμερα προγραμματίστηκαν συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος, ανάμεσα στον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο με τους γραμματείς Συνδικαλιστικού (Γ. Μανώλης και Φ. Ταυρής) και τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ. Στην πρώτη, χθεσινή συνάντηση, το κατώφλι της Συγγρού πέρασαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θίγονται αφ’ ενός ως προς την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και αφ’ ετέρου από τις αποκρατικοποιήσεις σειράς ΔΕΚΟ. 

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα ζήτησαν από τα κομματικά στελέχη να αποσαφηνίσουν τη θέση τους σχετικά με τις απολύσεις, με δεδομένο ότι στις τάξεις των «γαλάζιων» συνδικαλιστών επικρατεί αναταραχή ως προς τη στρατηγική του κόμματος, μετά και την υπερψήφιση του άρθρου 37 του εφαρμοστικού νόμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που δόθηκαν κρίθηκαν επαρκείς –τουλάχιστον οι επικεφαλής των συνδικαλιστών της ΝΔ έκριναν ότι η κομματική άποψη ακούγεται πειστική και μπορούν να τη μεταφέρουν και στα χαμηλότερα στρώματα των «γαλάζιων» συνδικαλιστών. Ως εκ τούτου η γκρίνια περιορίστηκε μονάχα στο πεδίο της καθυστερημένης αντίδρασης από πλευράς Συγγρού, που φάνηκε να παραχωρεί προς στιγμήν ζωτικό επικοινωνιακό χώρο στην ΠΑΣΚΕ, για να εμφανίσει την ΝΔ συμμέτοχη στις απολύσεις εργαζομένων. 

Το κλίμα ήταν ήδη βαρύ με αφορμή την πρόσφατε κόντρα ανάμεσα σε ΔΑΚΕ και Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι επισήμως η Συγγρού δεν αποδοκίμασε τις θέσεις του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και εκπροσώπου της «φιλελεύθερης πτέρυγας» του κόμματος. 

Αμοιβαίες εξηγήσεις δόθηκαν και για την επίμαχη αφίσα της ΔΑΚΕ, όπου από πλευράς των συνδικαλιστών φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε ως σφάλμα, η παρουσίαση του κ. Μητσοτάκη ως ταυτιζόμενου με τις κυβερνητικές θέσεις. Λάδι στη φωτιά φαίνεται να έριξε για τους ΔΑΚίτες και η τελευταία έκδοση του βιβλίου «Απόψεις» από τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, όπου στο κεφάλαιο «κοινωνία», φιλοξενούνται τρία άρθρα, αποκλειστικά για το συνδικαλισμό με απαξιωτικό –κατά κύριο λόγο- περιεχόμενο. 

Από πλευράς της Συγγρού πάντως εκτιμάται ότι –προς ώρας τουλάχιστον- έχει επέλθει ανακωχή ανάμεσα στην ηγεσία και τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα. Ο β’ γύρος ωστόσο αναμένεται σήμερα οπότε έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στους επιτελείς της ΝΔ και τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου