Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τοκογλυφικά τα επιτόκια των δανείων του δήμου Πειραιά

«Για τοκογλυφικά επιτόκια και παράλογες απαιτήσεις του κράτους απέναντι στο δήμο του Πειραιά», έκανε λόγο σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στο συνολικό χρέος του δήμου, που σήμερα αγγίζει τα 173 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλω συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν θέλουμε να πάμε στη σύγκρουση, αλλά αν χρειαστεί για το συμφέρον του Πειραιά θα γίνει και αυτό, ακόμα και αν ήταν κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά» ανέφερε ο Δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε τέσσερα πράγματα από την κυβέρνηση, προκειμένου να «ανασάνει» οικονομικά ο δήμος και να γίνει πιο λειτουργικός.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την παραγραφή ενός ποσού των τόκων από το δάνειο των 139 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πενταετή περίοδο χάριτος, μείωση του επιτοκίου κάτω από τα όρια του 5% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 25 χρόνια από τα 15 που είναι σήμερα.

«Είναι απίστευτο να έχουμε ένα δάνειο που ήταν 83 εκατομμύρια και να έχει φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια στα 140 εκατ. ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι φιλόδοξος στόχος του είναι να αξιοποιηθούν τα κτίρια του Δήμου, ενώ για το θέμα της καθαριότητας, ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή πέτυχε την αρχική της δέσμευση για καθαρή πόλη μέσα σε 60 ημέρες.

Για την σχέση του Πειραιά με τον ΟΛΠ, ο κ. Β. Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε υπέρ των συνεργασιών, ενώ αναφερόμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 του Πειραιά» μίλησε για εξορθολογισμό της λειτουργίας του, ενώ ανέφερε ότι θα εξεταστούν εξονυχιστικά όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και των δαπανών και θα καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου