Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η έκπληξη της Mini για το μέλλον

Αγωνιστικές «ρέπλικες» δρόμου μπορούν φυσικά να θεωρηθούν τα Subaru Impreza WRX STI/Mitsubishi Lancer Evolution αφού η τεχνολογία που έχουν προέρχεται ατόφια από το WRC, γεγονός που τα κάνει ιδιαιτέρως αγαπητά στο ανάλογο κοινό. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ετοιμάζει και η Mini!

Τα τελευταία νέα από τη Mini η οποία όπως όλα δείχνουν μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον, τη θέλουν να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο έκδοσης παραγωγής εμπνευσμένης από την αντίστοιχη που θα λάβει μέρος στο WRC.

Το νέο μόλις κυκλοφόρησε από τον γερμανικό ειδικό τύπο, και σε κάθε περίπτωση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία.
Τεχνικές λεπτομέρειες φυσικά δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως το ανάλογο δημοσίευμα κάνει λόγο για μια πιο δυνατή έκδοση του υπετροφοδοτούμενου κινητήρα των 1,6 λίτρων της έκδοσης JCW (John Cooper Works) που φυσικά θα ξεπερνά τους 211 ίππους, ενώ στην εξέλιξη είναι πιθανό να λάβει μέρος και η Prodrive (όπως και στο αγωνιστικό).

Εάν τελικά το αυτοκίνητο πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή του, θα αφορά τη σειρά των Countryman στην οποία βασίζεται και το αγωνιστικό, και ίσως του νέου Paceman (που ουσιαστικά θα αποτελέσει το 3θυρο Countryman), ενώ είναι σίγουρο ότι θα φέρει σύστημα τετρακίνησης!

Πηγή: autotriti.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου