Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αποκάλυψη: Το σχέδιο Uri


Σε εξέλιξη βρίσκεται το «Σχέδιο Uri» για τη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας. Αποκαλύπτουμε τις βασικές πτυχές του Σχεδίου του, όπως το εκμυστηρεύτηκε συνεργάτης του και γνώστης των τεκταινόμενων στο γραφείο του.
Μέρος Α: Η δημιουργία ενωτικού προφίλ

Δημιουργία ηγετικού προφίλ με άξονες:
  • την συστηματική απομάκρυνση στοιχείων και ανθρώπων που τον συνδέουν με το κυβερνητικό «γκρίζο» παρελθόν της Κυβέρνησης Καραμανλή,
  • την καλλιέργεια κλίματος απομόνωσης για τον πρώην Πρωθυπουργό ώστε να αποκλειστεί το όποιο ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης του,
  • τη συσπείρωση των «υπολειμμάτων» του Καραμανλικού μπλοκ γύρω από το πρόσωπο του,
  • την ενεργή συμπαράσταση του στον νυν Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αποκτήσει επιρροή στο Σαμαρικό μπλοκ, να προβάλλεται συστηματικά ως «πρώτος αναπληρωματικός»,
  • το άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας με ανθρώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Μέρος Β: Αποστάσεις από τα κρίσιμα θέματα

Ο “Uri” μπορεί να εμφανίζεται σκληρός κομματικός, αλλά δεν πρόκειται να πάρει θέση σε ζητήματα «καυτά» που μπορεί να το φέρουν αντιμέτωπο με κομματικά στελέχη. «Λεκτικά» πάντα θα υποστηρίζει το κόμμα και τον Πρόεδρο του αλλά … την υπογραφή του «έμαθε» να προσέχει που την βάζει!

Πρόσφατα εξάλλου δεν υπέγραψε την πρόταση νόμου για το θέμα του Ασύλου, καθώς γνωρίζει καλά πως η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε βεβιασμένα στο συγκεκριμένο ζήτημα και χωρίς να λάβει υπόψη της τη γνώμη των Παραταξιακών Στελεχών της στα Πανεπιστήμια, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, αλλά και την Κοινωνία που βλέπει με μισό μάτι την περικοπή ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.

Ακόμα και σε ζητήματα ιδεολογίας θα προσπαθήσει να τους έχεις «όλους» ευχαριστημένους. Στην αλλαγή του σήματος της Νέας Δημοκρατίας κανείς δεν τον άκουσε να επικροτεί ή να αποδοκιμάζει …θα εκφραστεί μόνο όταν θα είναι σε θέση ισχύος, ώστε να πάρει αποφάσεις … ανάλογα με τη ροπή της κοινής γνώμης. Γνωστοί «Καραμανλικοί» σχολιάζουν πως «και το όνομα να αλλάξει ο Σαμαράς … ο Uri φωνή δεν θα βγάλει». Χαριτολογώντας μάλιστα προτείνουν αναμονή …!

Μέρος Γ: Άσε τον Σαμαρά να κάνει τη βρόμικη δουλειά

Εκκωφαντική σιωπή σε ζητήματα αναδιοργάνωσης στα οποία προχωρά ο Σαμαράς. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρθεις σε ρήξη με τον Πρόεδρο … είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σε εξαφανίσει». Πέραν αυτού, οι προσωποπαγείς και «ελάχιστα συμμετοχικές» δομές τις οποίες προωθεί ο Σαμαράς … βολεύουν κάθε μελλοντικό δελφίνο. Ως έξυπνος άνθρωπος εξάλλου ο Uri έχει επενδύσει «στην επόμενη ημέρα» στο κόμμα ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στο παρόν. Ο Σαμαράς είναι μία «ίωση» που πρέπει να περάσει η Νέα Δημοκρατία πριν επανέλθει στις πολιτικές της ρίζες.

Μέρος Δ: Η κάθοδος στην Αθήνα

Τα ψωμιά του είναι λίγα στον Βορρά. Ξέρει πως δύσκολα θα επανεκλεγεί στην περιφέρεια του και ήδη μεθοδεύει την κάθοδο του σε πιο ζεστά κλίματα. Κάποιες «φωνούλες» λένε πως η Α’ Αθηνών είναι πάντα ανοιχτή να αγκαλιάσει κάθε «πολιτικό μετανάστη» που αναζητεί μία Νέα «Γη της Επαγγελίας» (κατά το Νέα «Νέα Δημοκρατία»). Εξάλλου μετά τον εκδιωγμό της Ντόρας Μπακογιάννη (άραγε τι ρόλο έπαιξε ο Uri;), τον παραγκωνισμό του Παυλόπουλου, τον αποκεφαλισμό του Κακλαμάνη και την Αντιπροεδρία Αβραμόπουλου έχει αδειάσει η συγκεκριμένη περιφέρεια. Ετοιμαστείτε για «δισταυρίες» με γνωστό μπασκετμπολίστα – γιατρό – πολιτευτή – νεολαίο.   

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Poso Voreia xtipa i kampana?

Δημοσίευση σχολίου