Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων στις 06/02


Τα μέλη του κινήματος για τη μη πληρωμή των διοδίων, θα προχωρήσουν σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων στις 6 Φεβρουαρίου, με αφορμή τις διώξεις εναντίον του.

Το Συντονιστικό τμήμα του κινήματος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι το πανελλαδικό άνοιγμα γίνεται με αφορμή τις πρώτες διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον μελών του κινήματος.
Οι ίδιοι έκαναν ταυτόχρονα λόγο για ''φρονηματικές διώξεις, που μας επιστρέφουν σε μετεμφυλιακές πρακτικές της δεκαετίας του '50''.  
Το μέλος του κινήματος Γιώργος Κοσμόπουλος επεσήμανε ότι ''η ελευθερία των μετακινήσεων αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, απεριόριστο, σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου''.
Ένα άλλο μέλος του κινήματος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι το κίνημα κατά των διοδίων συνδέεται με το κίνημα για τη μη πληρωμή των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ''δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο''.
Για τις εισαγγελικές διώξεις σε βάρος μελών του Συντονιστικού, μεταξύ των οποίων σε βάρος και του ίδιου, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ''προσπάθεια της κυβέρνησης και των εταιρειών να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, γιατί φοβούνται ότι απ’ αυτό το κίνημα ξεκινάει κάτι μεγαλύτερο, που σύντομα θα καταστήσει πιο ανθούσα επιχείρηση αυτήν της ενοικίασης ελικοπτέρων''.


Από την πλευρά τους οι δικηγόροι Αντωνία Λεγάκη και Κώστας Παπαδάκης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ''συνεργεί προκειμένου να περιφρουρηθούν τα κέρδη των εταιρειών, χρησιμοποιώντας την αστυνομία ως security των εταιρειών''.
Χαρακτήρισαν τις ποινικές διώξεις ''ολοκληρωτικού χαρακτήρα, που νομικά είναι έωλες, τόσο όσον αφορά την ηθική αυτουργία όσο και τη συκοφαντική δυσφήμηση εταιρείας'', ενώ εξέφρασαν και την πεποίθηση ότι ''ο αγώνας θα κερδηθεί στα δικαστήρια''.
Ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αμαρουσίου, Δημήτρης Πολυχρονιάδης σχετικά με την Αττική Οδόδήλωσε ότι ''πυρήνας των διεκδικήσεων είναι οι εταιρείες να φύγουν από την εκμετάλλευση των διοδίων της Αττικής Οδού.''
Τέλος, όλοι υποστήριξαν την ανάγκη ανάπτυξης κινημάτων σε κάθε γειτονιά για την άρνηση πληρωμής εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπογραμμίζοντας ότι ''η επιβίβαση χωρίς εισιτήριο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.''

www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου