Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ξέρετε πόσο είναι το παράβολο για να ξαναβγάλετε ταυτότητα αν τη χάσετε ή σας την κλέψουν;

 
Εμείς δεν το ξέραμε, αλλά το μάθαμε από το μήνυμα του Γιάννη Κάκκανου, ο οποίος μας γράφει, από τα Χανιά που ζεί και εργάζεται:

Να μην σας τύχει, γιατί, αν συμβεί να πέσετε θύματα κλοπής, όπως για παράδειγμα πέσαμε εμείς με την απώλεια της δημοσιογραφικής μας τσάντας που περιείχε, εκτός από τα είδη της αποστολής μας, χρήματα και ταυτότητες - αστυνομική, δημοσιογραφική - αλλά και την άδεια οδήγησης, μπλέκετε σ’ ένα γραφειοκρατικό λαβύρινθο, μιας απίστευτης ταλαιπωρίας με τον να περιμένετε στη σειρά προτεραιότητας στον Δήμο για το πιστοποιητικό, στην Τράπεζα και στο Δημόσιο Ταμείο για τα παράβολα. Για την αστυνομική ταυτότητα, λοιπόν, από φέτος, στις 23 Ιανουαρίου και μετά, όσοι τις χάνουν ή τους τις κλέβουν θα πληρώνουν ένα παράβολο 150 ευρώ (σίγουρα; πολλά μας φαίνονται). 
 
Ευτυχώς, όμως, θα εξυπηρετείστε αυθημερόν με νέο δελτίο. Χρειάζονται μόνο καινούργιες φωτογραφίες. Για την άδεια οδήγησης ή δίπλωμα, θα πληρώνετε ένα παράβολο 9 ευρώ υπέρ του ΤΣΑ και αν σας έκλεψαν για δεύτερη φορά, δύο παράβολα των 30 ευρώ και ένα ακόμα των 30 για την πλαστικοποίηση του διπλώματος, το οποίο, θα είναι στην διάθεση σας μετά από δύο μήνες!!!

Οι νέες ταυτότητες βγήκαν αυθημερόν αλλά το δίπλωμα γιατί να χρειάζεται δύο μήνες;