Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κανονικά τα ΜΜΜ σήμερα




Να αναστείλουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό. Έτσι, κινούνται κανονικά όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας (Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και Προαστιακός)...

Για αύριο ισχύουν οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:
- τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) δεν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 15:30
- τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00
- ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσει από τις 12:00 έως τις 16:00.

Την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 11:00 και 16:00, προκειμένου να συμμετάσχουν στην γενική τους συνέλευση.

Τα σωματεία των υπόλοιπων συγκοινωνιακών μέσων δεν έχουν επί του παρόντος ανακοινώσει αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απεργία στο μετρό, παρά τη δικαστική απόφαση με την οποία κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση.

Αυστηρό μήνυμα Ρέππα

Μήνυμα στους απεργούς του Μετρό που δεν εργάστηκαν, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, έστειλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, διαμηνύοντας ότι όσοι απεργούν παράνομα θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί, καλώντας τους απεργούς να σταματήσουν «να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία».

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Υποδομών ζήτησε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που υφίσταται, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για ιδιωτικοποίησή τους και υποστήριξε ότι το σχέδιο νόμου είναι προς το συμφέρον των αστικών συγκοινωνιών, των εργαζομένων, των φορέων, αλλά και των επιβατών.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό

«Με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι πλήρης ευθύνη της κυβέρνησης για αυτό το ξεχαρβάλωμα. Έχει ευθύνη να το μαζέψει. Δεν γνωρίζω αν μπορεί», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης.

ΛΑ.Ο.Σ.: Οι τροϊκανοί δεν κάμπτονται από απεργίες

«Oι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλώς ότι όλος ο ξεσηκωμός και η "αντάρα" γίνεται για την τιμή των όπλων. Επί της ουσίας η τροϊκανοί δεν κάμπτονται από απεργίες και διαδηλώσεις», σημειώνει ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του.

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητεί ο ΣΥΝ

«Oι αστικές συγκοινωνίες δεν διαλύονται ούτε από τις απεργίες των εργαζομένων, ούτε από τα κινήματα των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός, καλώντας την κυβέρνηση «αντί να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των μεταφορών και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να αποσύρει το νομοσχέδιο ταφόπλακά τους».

«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και τα κινήματα πολιτών ενάντια στο νέο σχέδιο διάλυσης των δημόσιων μεταφορών. Αγωνιζόμαστε για πραγματικά δημόσιες και αναβαθμισμένες συγκοινωνίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ντ. Μπακογιάννη: Ξεχείλισε η οργή των πολιτών στην Αττική

«Σήμερα στην Αττική η οργή των πολιτών ξεχείλισε. Η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι ούτε μία μέρα», ανέφερε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό που τραβάει ο μέσος πολίτης είναι η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές.

«Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να παρακολουθεί αυτή την ανομία και να μην λαμβάνει καμία ουσιαστική απόφαση», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου