Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πόσους ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ θα ιαγράψει ακόμα από τη Σοσιαλιστική (ο Θεός να την κάνει) Διεθνή ο Γιωργάκης;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει τη λίστα με τα κόμματα που είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI), από την οποία διεγράφη ο Συνταγματικός Δημοκρατικός Συναγερμός (RDC), το κόμμα του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, και μέλος της οποίας εξακολουθεί να είναι το Μέτωπο του Λαού της Ακτής Ελεφαντοστού (FPI), το κόμμα του Λοράν Γκμπαγκμπό.

"Θα ζητήσουμε να γίνει ένας έλεγχος του συνόλου αυτών των κομμάτων, η πλειοψηφία των οποίων δεν έρχεται πια στη Σοσιαλιστική Διεθνή", όμως παραμένουν "εγγεγραμμένα", δήλωσε η ηγέτιδα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Μαρτίν Ομπρί στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Το κόμμα RDC της Τυνησίας, που ήταν μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 1989, διεγράφη στις 17 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την πτώση του Μπεν Άλι. Παρόλα αυτά το κόμμα του Γκμπαγκμπό παραμένει μέλος.

Στη Σοσιαλιστική Διεθνή παίρνουν μέρος 170 εργατικά, σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή πρόεδρός της είναι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...που δεν προλαβαίνει να διαγράφει. Πολύ δουλειά έπεσε βρε παιδί μου...