Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

“Ναι” για την άρση ασυλίας του Καμμένου. “Όχι” για τον Άδωνη

kammenos
Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση σήμερα προκειμένου να λάβει απόφαση επί του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος.

Ο κ. Καμμένος εγκαλείται για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε «λιντσάρισμα» εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα. Η απόφαση ελήφθη με οκτώ θετικές ψήφους, ενώ «λευκό» ψήφισε η βουλευτής των ΑΝΕΛ – μέλος της Επιτροπής, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
Εξάλλου, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για άρση της ασυλίας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εγκαλείτο από τον Πάνο Καμμένο για «συκοφαντική δυσφήμιση».
Τέσσερα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη, δύο δήλωσαν παρών και δύο ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του (η Μ. Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από την ΧΑ), ενώ απουσίαζε ο Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής, είπε πως η αντιπαράθεση έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.
Η απόφαση επί του αιτήματος για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη – που βασίζεται σε κατηγορία για οικονομική διαχείριση στο πανεπιστήμιο Κρήτης – αναβάλλεται για άλλη συνεδρίαση. Ο βουλευτής ανέφερε προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει και ως εκ τούτου η Επιτροπή αναμένει την προσκόμιση των σχετικών εγγράφων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου