Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση της ΝΔ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

nd
Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε σήμερα στην Αθήνα στοχευμένες εκδηλώσεις με τον τίτλο «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων και η ενθάρρυνση της νέας επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.
Απόψε, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και βασικούς ομιλητές την κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, Mentor του I-for-U Greek Mentoring Network, Founder People for Business, την κα Αρετή Γεωργιλή, Founder Free Thinking Zone, την κα Βέρα Παπαγγελοπούλου και την κα Εύα Επιτροπάκη, Co-Founders jamjar, την κα Ευθυμία Μπάσδρα, Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου.
Για τη σημερινή εκδήλωση, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Ευθυμία Μπάσδρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για κανέναν και η εμπειρία δείχνει ότι είναι ακόμα πιο δύσκολη για τις γυναίκες. Η επιχειρηματική γκάμα είναι σχεδόν η ιδία – οι ιδέες ευτυχώς δεν έχουν φύλο – και η καινοτομία το ίδιο. Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια γυναίκα επιχειρηματίας περιλαμβάνονται ο ανταγωνισμός σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον επιχειρήσεων, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η στερεότυπη αντίληψη του φύλου, η ανάληψη κινδύνων και ρίσκων. Η περίοδος που διανύουμε μπορεί να εισάγει στο επιχειρείν δυναμικές γυναίκες, που θα συνεισφέρουν, με το δικό τους τρόπο, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Γιατί κοινωνίες και αγορές χωρίς αποκλεισμούς είναι “καταδικασμένες” να πετύχουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου