Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

“Εφιάλτης” για την Ελλάδα η τμηματική εκταμίευση της δόσης (αν δεν… πειστεί η τρόικα)

Giannis-Stournaras-Poul-Thomsen
Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα συνοδεύεται από… νέα καρδιοχτύπια, όπως καταγράφηκε στη σημερινή Διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

“Τα πράγματα είναι πράγματι δύσκολα. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη ως το Eurogroup της 8ης Ιουλίου”, σημείωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στην οποία έλαβαν μέρος, εκτός του Γιάννη Στουρνάρα, οι Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Μπέζας, Ζέτα Μακρή, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Μιχελάκης.
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η τμηματική εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, και μόνο μετά από την υλοποίηση προαπαιτούμενων, την πρόοδο των οποίων θα παρακολουθεί η τρόικα.
Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, επισημαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η “μαύρη τρύπα” στον ΕΟΠΥΥ, και σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθεί στην τρόικα ως ισοδύναμο μέτρο, την όποια υπέρβαση δαπάνης να τη χρεώνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο, λόγω της ασφυκτικής πίεσης της τρόικας για απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο δηλώνει “καλά προετοιμασμένο”, για την υποβολή του αιτήματος παράτασης στο χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου