Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι υποψήφιοι για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

aporrimmata
Ολοκληρώθηκε η προεπιλογή των υποψηφίων στους τέσσερις διαγωνισμούς για την επιλογή των ιδιωτικών φορέων σύμπραξης που θα αναλάβουν τα αντίστοιχα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων για την Αττική.

Στο έργο της Δυτικής Αττικής- Φυλής εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά επτά υποψήφιοι και προεπιλέχθηκαν οι πέντε για τη Β’ φάση του διαγωνισμού και στο έργο της Δυτικής Αττικής- Άνω Λιοσίων από τους συνολικά επτά υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν και συνεχίζουν οι πέντε για τη Β’ φάση του διαγωνισμού.
Οι εταιρείες που προεπιλέχθηκαν για τα δύο έργα είναι οι:
1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- ΗΛΕΚΤΩΡ
2. ARCHIRODON Group NV- INTRAKAT- ENVITEC
3. ΜΕΤΚΑ- Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
4. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- ΔΕΗ
5. J&P ΑΒΑΞ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Στο έργο της Νοτιανατολικής Αττικής- Κερατέας εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά οκτώ υποψήφιοι και προεπιλέχθηκαν οι έξι για τη Β’ φάση του διαγωνισμού.
Στο έργο της Βορειανατολικής Αττικής- Γραμματικού από τους συνολικά οκτώ υποψηφίους που υπέβαλαν φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προεπιλέχθηκαν και συνεχίζουν οι έξι για τη Β’ φάση του διαγωνισμού.
Οι εταιρείες που προεπιλέχθηκαν για τα δύο έργα είναι οι:
1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις- ΗΛΕΚΤΩΡ
2. ARCHIRODON Group NV- INTRAKAT- ENVITEC
3. ΜΕΤΚΑ- Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
4. NOVAERA ΕΛΛΑΣ
5. ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή- ΔΕΗ
6. J&P ΑΒΑΞ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Ήδη έχουν απορριφθεί από το ΣτΕ προσφυγές δήμων κατά του διαγωνισμού και ο ανταγωνιστικός διάλογος θα αρχίσει άμεσα για όσα έργα δεν υπάρξουν περαιτέρω προσφυγές μεταξύ των διαγωνιζόμενων.
Οι ιδιωτικοί φορείς θα επιλεγούν μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο, και θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για διάστημα έως 27 έτη.
Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.
Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου