Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

“Το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί σταδιακά για να συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις”

kai
Ένα κοινό μυστικό αποκάλυψε σήμερα ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ifo, Kai Carstensen, όσον αφορά στη δυνατότητα ή μη της Ελλάδας να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από τους διεθνείς πιστωτές της. Η Γερμανία και οι λοιποί θα πρέπει να αποποιηθούν μέρους των απαιτήσεών τους μετά τις γερμανικές εκλογές και το «κούρεμα» αυτό θα λάβει χώρα σταδιακά.

«Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές θα δούμε κούρεμα», είπε σήμερα στο Μόναχο και πρόσθεσε ότι την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιστέκεται με κάθε τρόπο απέναντι σε ένα «κούρεμα» των ομολόγων που η ίδια κατέχει, τα κράτη θα χρειαστεί να ματώσουν:
«Θα χρησιμοποιηθούν κόλπα για να το πουλήσουν στο εκλογικό σώμα, π.χ. μέσω του πληθωρισμού».
Ο Καθηγητής της Οικονομίας, Kai Carstensen, όπως μεταδίδει η Handelsblatt-online, δεν βλέπει μάλιστα εναλλακτική λύση: Κι αυτό γιατί, αν δεν μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να δει φως στην άκρη του τούνελ. Και για να μην εξαντληθούν τα κίνητρα για μεταρρυθμίσεις, θα προτιμηθεί πιθανότατα η εκδοχή των σταδιακών μειώσεων του χρέους.
Να, λοιπόν, που το «κούρεμα» όχι μόνο παύει να αποτελεί ταμπού στα χείλη επίσημων Γερμανικών φορέων, αλλά συγκεκριμένη μορφή αρχίζει να παίρνει ακόμα και ο ίδιος ο τρόπος διεκπεραίωσής του.

Ακολουθήστε με στο twitter:  https://twitter.com/1951976

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου