Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ευρωβουλευτής της χρονιάς ο Γιώργος Κουμουτσάκος!

koumoutsakos
Οι ελληνικές πρωτιές στην Ευρώπη σπανίζουν και σίγουρα η διάκριση του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι ξεχωριστή.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ψηφίστηκε ως ευρωβουλευτής της χρονιάς στον τομέα των Μεταφορών για το 2013. Στην ψηφοφορία συμμετείχε το σύνολο των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η ανακοίνωση, που έγινε σε ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου Maros Sefcovic, διοργανώθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το περιοδικό κύρους «The Parliament Magazine».
Ο θεσμός των βραβείων «MEP Awards» διοργανώνεται από το περιοδικό ετησίως από το 2005 με σκοπό την ανάδειξη του ευρωβουλευτή της χρονιάς ανά τομέα δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής ήταν εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό για τη νέα πολιτική των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών. Υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν ο Ιταλός A. Cancian από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Αυστριακή Ε. Lichtenberger από το κόμμα των Πρασίνων.
Κατά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές του θεσμού αυτού και πρωτίστως τους συναδέλφους ευρωβουλευτές, που με τίμησαν με την επιλογή και την ψήφο τους. Ο τομέας των μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγοντας περίπου το 3.7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που η Ευρώπη “διψάει” για ανάπτυξη και απασχόληση.
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει προχωρήσει με δύο τρόπους: μέσω της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας, και της προάσπισης των δημοκρατικών αρχών και  ελευθεριών και δεύτερον, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων, μεγάλων έργων. Έργων  που αποτελούν απτή απόδειξη του κοινού οφέλους που παράγει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών αποτελούν ένα τέτοιο έργο. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παράγει συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, είμαι ευτυχής που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ε. Επιτροπή.  Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, θέλω να πιστεύω συνεπούς και αποδοτικής, από τους συνεργάτες μου κι εμένα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Σας ευχαριστώ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου