Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Στις 18.30 το ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Στη φάση της… καθαρογραφής του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μετά από έντονες ζυμώσεις τις τελευταίες ώρες,  βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση του νέου σχήματος. Πληροφορίές μάλιστα αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μια παράμετρος που έχει τη σημασία της, είναι η “απόρρητη” εισήγηση την οποία φέρεται να έχει καταθέσει στους δυο πολιτικούς αρχηγούς ο Γιάννης Στουρνάρας, για τη συμμετοχή πλήθους τεχνοκρατών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και ιδιαίτερα στα υπουργεία-αιχμής όπου παρατηρήθηκαν στο παρελθόν μοιραίες καθυστερήσεις, προκαλώντας προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι έχει “κλειδώσει” η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα κυβέρνηση, ενώ ακούγεται έντονα ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα δοθεί στην Ελίζα Βόζεμπεργκ, για την οποία έχει θετική εικόνα το ΠΑΣΟΚ, και η θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την ΕΡΤ στον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο Αλιβιζάτου δεν περπατάει πλέον, καιφαβορί για τη θέση του υφυπουργού ΕΡΤ είναι ο Παντελής Καψής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αν και υπάρχουν αντιδράσεις για μια τέτοια προοπτική από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις, ενώ έχει ειδοποιηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επιστρέφει από τη Λευκάδα, για να τελέσει αύριο την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει στα χέρια του στη νέα κυβέρνηση 6 υπουργεία, και 15 στελέχη του θα είναι εκείνα που θα συμμετάσχουν στο καινούριο σχήμα του υπουργικού συμβουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου