Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Έξαλλοι οι σωφρονιστικοί για την πισίνα στις φυλακές

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, προκάλεσε το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τη δημιουργία πολυτελούς χώρου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.


Η εφημερίδα έκανε λόγο για τη δημιουργία πισίνας στην οποία οδηγούν πετρόχτιστα μονοπάτια, αλλά και την ύπαρξη χτιστού μπάρμπεκιου. Στο «σπα», σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες στον μικρόκοσμο της φυλακής ή έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κατάλληλο «εισιτήριο».

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία, κάνει λόγο για σκοπιμότητες στη δημοσίευση του άρθρου και επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση ώστε να γίνει αυτός ο χώρος -πρόκειται για πρώην σκουπιδότοπο- σημείο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες κράτησης στο ψυχιατρείο, τονίζεται στην ανακοίνωση, και σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία των κρατουμένων και με λίγα χρήματα που καταβλήθηκαν από την ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος η Ομοσπονδία διαψεύδει ότι στις 23 Μαρτίου του 2011 στη διάρκεια εργασιών, από τον συγκεκριμένο χώρο, βρήκαν την ευκαιρία να αποδράσουν δύο κρατούμενοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου