Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Νόρα Βαλσάμη;

Το 1966 η Νόρα Βαλσάμη, μόλις δεκαέξι ετών, είχε πάει στις Τρεις Γέφυρες, στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, για να κάνει οντισιόν για το «Τζένη, Τζένη». «Δεν ήταν παρά δύο γκρο πλαν», είχε πει η ηθοποιός «στα οποία φαινόταν μόνο το πρόσωπό μου, ενώ υποτίθεται ότι τραγουδούσα. Η φωνή όμως δεν ήταν δική μου, γιατί ντουμπλάριζα την Καίτη Χωματά».


Αν και το υλικό ήταν δοκιμαστικό, άρεσε στον Φίνο Φιλμ και γι’ αυτό αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στην ταινία χωρίς όμως το όνομά της να αναφέρεται στους τίτλους. 

Έτσι, εν αγνοία της εκείνη είχε κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε μια ταινία στην οποία δεν ήξερε καν ότι… έπαιζε. Μάλιστα, στην εφημερίδα «Τα Νέα» είχε γραφτεί: «Πώς γίνονται και αναφέρονται στους τίτλους τα ονόματα των πρωταγωνιστών, του σκηνοθέτη και των υπόλοιπων συντελεστών και δεν αναφέρεται το όνομα της πράγματι έξοχης τραγουδίστριας;». Και δεν ήταν φυσικά εκείνη που τραγουδούσε…

Ωστόσο, εκείνα τα δύο δοκιμαστικά για το «Τζένη, Τζένη» τελικά αποδείχτηκαν τυχερά για την ηθοποιό. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύ καιρός από τη στιγμή που υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ. Αμέσως, ακολούθησαν οι συμμετοχές της στη «Στεφανία» και στο «Κάτι κουρασμένα παλικάρια», ενώ την επόμενη χρονιά, το 1967, από ένα άλλο νησί του Αργοσαρωνικού θα άρχιζε ουσιαστικά την καριέρα της. Η ταινία δεν ήταν άλλη από το «Γοργόνες και μάγκες».

Όμως, παρά την ξαφνική επιτυχία της, η Νόρα Βαλσάμη εκείνη την περίοδο είχε αλλού το μυαλό της. Μόλις είχε γνωρίσει τον σκηνοθέτη, Ερρίκο Ανδρέου, ο οποίος έγινε τελικά ο έρωτας της ζωής της. Τους είχε συστήσει ο Φίνος Φιλμ στο στούντιό του την εποχή που εκείνος είχε μόλις γυρίσει μια άλλη ταινία με την Τζένη Καρέζη, το «Εκείνος κι εκείνη».



Μετά από μια πλειάδα ρόλων η Νόρα Βαλσάμη αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέατρο.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει επιλέξει να μην εργάζεται. Κι αυτό γιατί, όπως λέει εκείνη στοnewsbeast.gr, έχει παίξει σε πάρα πολύ ωραίες παραγωγές και θα έκανε μόνο κάτι που θα της άρεσε αρκετά. «Δεν θέλω να κάνω κάτι και να προδώσω όσα έχω κάνει στο παρελθόν. Ποτέ δεν κυνηγούσα δουλειές και ούτε θα το κάνω σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το χρόνο της τον περνά με το σύζυγό της και το παιδί τους, που ασχολείται με τη μουσική. Παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες σχολιάζει: «Η πολιτική κατάσταση της χώρας είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει. Είμαι κι εγώ μέσα στην κρίση. Δεν γίνεται να μη βιώσεις οικονομική και ψυχολογική κρίση ταυτόχρονα με όλα αυτά που ακούς καθημερινά».

Της αρέσει επίσης να διαβάζει βιβλία και να παρακολουθεί ασπρόμαυρο κινηματογράφο. Υπάρχουν στιγμές που έβλεπε και το κανάλι της Βουλής. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι τα ριάλιτι και οι ειδήσεις κάνουν και κακό στον κόσμο. 
Δηλώνει βέβαια χορτάτη καθώς από τη ζωή της πέρασαν αρκετά χρήματα όμως ποτέ δεν υπήρξε αρκετά σπάταλη. «Πέρασαν αρκετά χρήματα και από τα χέρια μου αλλά και από εκείνα του συζύγου μου. Δεν μπορείς να βγάζεις λεφτά κάθε χρόνο. Δεν γίνεται αυτό», λέει και καταλήγει ότι θα επιστρέψει μόνο σε περίπτωση που της γίνει μία ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου