Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

"Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία"

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί «ακόμα και την αυτοδυναμία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του «enikos.gr» επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δικαιούται να διεκδικεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Τόνισε πάντως ότι, αν κατακτήσει την πρωτιά, χωρίς...


αυτοδυναμία, στις εκλογές και χρειαστεί την συνεργασία με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση, θα απευθύνει πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στο ΚΚΕ, το οποίο όπως είπε, παρά την άρνησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να είναι κυβερνητικός του εταίρος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο υπαρξιακός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι, όπως είπε, να γίνουν υπουργοί ο κ. Ευ. Βενιζέλος, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν θέλουν να γίνουν υπουργοί ας ψηφίσουν τη ΝΔ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί «με αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας».

Διευκρίνισε ότι αν με τη ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές για να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μια δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα εφόσον έχουν 120 βουλευτές. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τότε θα σχηματισθεί κυβέρνηση, μια και εκτίμησε ότι βουλευτές και άλλα κόμματα θα επιλέξουν να δώσουν ψήφο στήριξης ή ανοχής.
Όταν ρωτήθηκε αν η κυρία Λούκα Κατσέλη θα μπορούσε να έχει θέση σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι παρά τις συγκρούσεις που είχε μαζί της στη Βουλή, η κυρία Λούκα Κατσέλη διαχώρισε τη θέση της στο δεύτερο μνημόνιο και την τιμά που ήρθε σε συνάντηση τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς να διεκδικεί να μπουν στα ψηφοδέλτια η ίδια ή στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας. Αυτό, όπως είπε, πρέπει να το συνεκτιμήσει κανείς.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_9257.html#ixzz1wXNH6hZu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου