Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δεν υπακούν τον Σόιμπλε οι γερμανοί εφοριακοί


Την αντίθεση του εξέφρασε το συνδικάτο των γερμανών εφοριακών στις προθέσεις Σοίμπλε να στείλει κλιμάκιο 160 εφοριακών στην Ελλάδα με σκοπό την παροχή συμβουλών στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του ελληνικού φοροεισπακτικού μηχανισμού και της αποτελεσματικότητας του.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή και σημειώνεται ότι «η Ελλάδα δεν πάσχει από έλλειψη ικανών στελεχών που πλαισιώνουν τη φορολοφική διοίκηση, αλλά από πολιτική βούληση».

Εξάλλου, ο επικεφαλής του συνδικάτου, αναφέρει ότι «η πολιτική παροχής συμβουλών δεν είναι άσχημη. Εντούτοις, δεν μπορώ να αναγνωρίσω καθόλου τι θα μπορέσει το γερμανικό προσωπικό να καταφέρει στα γρήγορα, δεδομένου του συγκεκριμένου μέρους και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις μεγάλες ελλείψεις υποδομών. Επιπρόσθετα η φορολογική ηθική εκεί είναι πολύ άσχημη».

Επιπλέον, το γερμανικό συνδικάτο σημειώνει ότι το κλίμα που κυριαρχεί στην Ελλάδα είναι πολύ ψυχρό απέναντι στη Γερμανία. Αυτό, όπως λένε, το απέδειξαν οι διαδηλώσεις των πολιτών και οι αρνητικές δημόσιες απόψεις που εκφράστηκαν σχετικά με τη γερμανική πολιτική.

Κατά την άποψη του γερμανικού φορολογικού συνδικάτου, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό, εάν -διαθέσιμοι και με κίνητρα- Έλληνες ελεγκτές επιχειρήσεων και εφοριακοί παρακολουθούσαν τον τρόπο εργασίας των Γερμανών συναδέλφων τους.

Οι Γερμανοί εφοριακοί θεωρούν ότι, έπειτα από εκπαίδευση κάποιων μηνών, οι Έλληνες θα μπορούσαν να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και έπειτα να τη χρησιμοποιήσουν στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου