Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Αμεση λήψη μέτρων για την ανάπτυξη


Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία συζήτησε στο πλαίσιο των σημερινών του επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντόλ, και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τον κύκλο των συναντήσεών του, κατά τις συζητήσεις που είχε επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς, «χωρίς ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο».
Ειδικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η δημιουργία μιας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και η απεμπλοκή μεγάλων έργων υποδομής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς, όπως είπε, «δοκιμάζονται με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή».
«Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο. Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ελπίδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου