Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ: «Ο αθλητισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Πατρινών»

Η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει το δημόσιο Κολυμβητήριο της Πάτρας «Α.Πεπανός» προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα της αγανάκτησης στους Πατρινούς. Μια Ολυμπιακή πόλη όπως η Πάτρα δεν μπορεί να μην παρέχει στους αθλητές της τις απαραίτητες και κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Η ελλείψεις είναι πολλές και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους αθλητές. Δεν μπορεί σε άλλες πόλεις τα κολυμβητήρια ομολογουμένως  να λειτουργούν εύρυθμα ενώ στην Πάτρα οι ελλείψεις να δυσχεραίνουν την αθλητική κοινότητα. Οι Αχαιοί πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Κολυμβητηρίου «Α.Πεπανός» και ποιοι είναι οι λόγοι που υπολειτουργεί.  Η Πάτρα είναι το «μαύρο πρόβατο» των κρατικών φορέων και τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης και στον αθλητισμό; Όλοι αρμόδιοι φορείς πρέπει να σταθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω από αυτό το ζήτημα.
Ο Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Γιώργος Δρακούλης μεταξύ άλλων για το εν λόγω θέμα δήλωσε: «Η απαράδεκτη κατάσταση του κολυμβητηρίου της Πάτρας «Α.Πεπανός» μας λυπεί και μας απογοητεύει γιατί αμαυρώνει την εικόνα της πόλης μας. Αντί να στηρίζεται ο αθλητισμός και να προάγεται με την δημιουργία και την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων βλέπουμε συνεχώς να παραγκωνίζεται και ιδίως στην πόλη της Πάτρας γιατί έχουμε ξαναδεί το ίδιο σκηνικό με το κολυμβητήριο της Αγυιάς το οποίο εν τέλει εγκαταλείφθηκε. Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι αναγκαίος ιδίως για τους νέους. Ο αθλητισμός δείχνει τον πολιτισμό μας και είναι απαράδεκτο να παραμελείται σε μια Ολυμπιακή πόλη όπως η Πάτρα. Περιμένουμε πράξεις από τους αρμόδιους φορείς που μέχρι τώρα χρονοτριβούν με λόγια χωρίς να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.»

                                                                                         Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου