Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι λιμουζίνες των βουλευτών γίνονται… 500ράκια!

Την περασμένη Τρίτη ήταν η τελευταία μέρα όπου οι βουλευτές καλούνταν να παραδώσουν ταβουλευτικά τους αυτοκίνητα, τα οποία θα αντικατασταθούν με άλλα μικρότερου κυβισμού και λιγότερο «χλιδάτα».

Η οικονομική κρίση βάζει στο γκαράζ τις Lexus, Mercedes, BMW, SAAB και Αudi 2000 cc, τα οποία αντικαθίσταται με νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν αποφασισθεί. Υπολογίζεται ότι από την απόφαση αυτή, θα εξοικονομηθούν γύρω στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ αφού τα παλαιά αυτοκίνητα των βουλευτών στοίχιζαν στο σύνολό τους 5 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, ενώ τα καινούργια μόλις 3, 5 εκατ. (!)

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr, oι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στον κανόνα όπως η κα. Χαρά Κεφαλίδου, η κα. Άννα Νταλάρα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που αποποιήθηκαν των δικαιωμάτων τους για παροχή υπερπολυτελών αυτοκινήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου