Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Reuters: Η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της Αργεντινής

Όταν πτώχευσε η Αργεντινή το 2002 είχε ύφεση 14,7%.Η Ελλάδα με τα νέα μέτρα λιτότητας θα φθάσει αλλά ενδεχομένως και θα ξεπεράσει το επίπεδο της Αργεντινής.


Αυτά δηλώνει ο οικονομολόγος Uri Dadush,την ίδια ώρα που το πρακτορείο Reuters σε ανάλυση του επισημαίνει ότι η 5η συνεχιζόμενη χρονιά ύφεσης που διανύει η Ελλάδα ίσως είναι ένα από τα χειρότερα ρεκόρ βαθιάς ύφεσης της σύγχρονης ιστορίας.

Η Ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,8% το 2011, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία εκτινάχθηκε στο 20% από 7,7% που ήταν το 2008.

Η προοπτική για τον μέσο Έλληνα είναι φρικτή, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει να μειώνονται στο μισό οι μισθοί τους, ενώ σύνταξη πριν από τα 65 είναι πια μακρινό όνειρο για εκείνους, που ακόμα εργάζονται. Ζευγάρια με παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν με τους γονείς τους για να κάνουν οικονομία. Και σε όλη την Ελλάδα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά, αφού έχουν εγκλωβιστεί στο θανατηφόρο σπιράλ - συνταγή της τρόικας και φυσικά της κυβέρνησης τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του Λ. Παπαδήμου.



http://kostasxan.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου