Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Στο προσκήνιο το σχέδιο νόμου Καμίνη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Να εκμεταλλευθεί τη δουλειά που έχει γίνει από το δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα το σχεδιο νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, προτίθεται η Κυβέρνηση.
Κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλουσυζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στις την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.



Η Διυπουργική Επιτροπή συζήτησε ακόμη και την θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Σε σχετικές δηλώσεις το σχετικά με την πρόταση του δήμου Αθηναίων για τις διαδηλώσεις ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης είχε τονίσει: « Το Σύνταγμα πρώτα απ’ όλα κατοχυρώνει το δικαίωμα της συνάθροισης. Και καλά κάνει και το κατοχυρώνει. Δεν ζούμε σε μια δημοκρατία του καναπέ, οι άνθρωποι πάρα πολύ συχνά, και μάλιστα σε εποχές σκληρής δοκιμασίας όπως είναι αυτή, αισθάνονται την ανάγκη να βγουν από τα σπίτια τους και να διαδηλώσουν την οργή τους, την αγανάκτηση τους.
Σε επίπεδο περιορισμών, πρώτα απ’ όλα πρέπει να εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικότητας. Πρώτον, το Σύνταγμα δεν είναι ο μοναδικός τόπος όπου θα πρέπει να συναθροιζόμαστε. Υπάρχει μια ζωή στο Σύνταγμα. Υπάρχουν, όπως είπατε, τα καταστήματα, οι άνθρωποι. Δεν είναι ανάγκη πάντοτε, καθημερινώς να βρισκόμαστε στο Σύνταγμα. Δεύτερον, όπου και να συναθροιζόμαστε υπάρχουν και οι πλατείες, όπου μπορούμε να βρεθούμε. Δεν είναι ανάγκη να κλείνουν οι δρόμοι, αλλά ακόμα και όταν γίνεται μια κινητή συνάθροιση, πορεία όπως λέμε, θα πρέπει με βάση την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας να περιοριστεί στα πεζοδρόμια. Το Σύνταγμα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων και πρέπει με αμοιβαίους περιορισμούς όλοι να ασκούμε τα δικαιώματα μας. Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει μια πορεία 100 ατόμων να κλείνει το κέντρο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να κινηθούν, υπάρχουν μαγαζιά τα οποία θέλουν να είναι ανοιχτά και οι άνθρωποι να εργάζονται και δεν καταλαβαίνω πως άνθρωποι οι οποίοι διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δέχονται έτσι απερίσκεπτα να κλείνουν επιχειρήσεις γιατί ουσιαστικά μαραζώνουν…»




http://www.e-aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου