Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Διαγραφέντες ΝΔ: Θέλουν να επιστρέψουν στο «μαντρί» αλλά…


Στην επιστροφή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επενδύουν, στην πλειονότητά τους, οι διαγραφέντες βουλευτές και κρατούν παραταξιακή στάση αναμένοντας ότι σε λίγες εβδομάδες θα προκηρυχθούν εκλογές. Ταυτόχρονα όμως, στο παρασκήνιο, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της αυτόνομης καθόδου τους στις....
εκλογές για να εκφράσουν την αποκαλούμε νη λαϊκή και αντιμνημονιακή δεξιά,σε περίπτωση που ο Α. Σαμαράς επιμείνει μέχρι τέλους να τους κρατήσει εκτός λίστας. Ορισμένοι μάλιστα, μιλούν για παρασκηναικές διαβουλεύσεις με τους κ. Καμμένο, Π. Ψωμιάδη, Γ. Μανώλη και Θ. Λυμπερόπουλο.

Τις έδρες τους δεν σκοπεύουν να τις παραδώσουν ενώ στην πλειονότητά τους αναμένεται να κινηθούν συντεταγμένα εντός και εκτός της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες υπήρξε μετά τις διαγραφές, συνάντηση των αντιμνημονιακών και ανεξάρτητων βουλευτών , ανάμεσα στους οποίους ήταν οι κ.κ. Μ. Κεφαλογιάννης, Κ. Μαρκόπουλος και Κ. Γκιουλέκας όπου χαράχθηκαν οι γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

«Έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη, η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μας και η στάση μας κάνει καλό στην παράταξη, στην ΝΔ και στην Ελλάδα,» ανέφερε χαρακτηριστικά στο BriefingNews o πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης.

Στο ίδιο κλίμα είναι και οι τοποθετήσεις του Κ. Γκιουλέκα και της Ε. Βόζενμπεργκ ενώ ο Κ.Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει την έδρα του στην ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία ο Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε προς τους κ.κ. Κεφαλογιάννη και Μαρκόπουλο και άλλους βουλευτές πως «οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά πρέπει όλοι να τηρούμε την γραμμή της ηγεσίας.»

Προφανώς ούτε οι δικές του πιέσεις δεν στάθηκαν ικανές να τους μεταπείσουν καθώς οι περισσότεροι πίστευαν και πιστεύουν μέχρι στιγμής ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν τόσοι βουλευτές σε τόσες περιφέρειες από τις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες τους πολλοί από τους διαγραφέντες εκτιμούν ότι η ηγεσία θα κάνει και δεύτερες σκέψεις και κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε επικριτικές δηλώσεις κατά του κου Σαμαρά. Αντίθετα οι περισσότεροι επιμένουν πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά.
briefingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου