Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φόρουμ για τα Ελληνικά πετρέλαια απο Άραβες

Στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου παρατηρείται από χθες έντονη κινητικότητα, εξαιτίας του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο. Οι συνοδείες των υψηλών συμμετεχόντων έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν, ενώ δεκάδες λιμουζίνες πάνε και έρχονται. Στο μεγάλο αυτό επιχειρηματικό φόρουμ η ελληνική κυβέρνηση επενδύει πολλά. «Αν το φόρουμ πετύχει, κάποια πράγματα θα αλλάξουν σημαντικά προς το καλύτερο για τη χώρα μας» τονίζουν οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες.


Σε αυτό το φόρουμ θα συμμετάσχουν περίπου πενήντα όμιλοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην αγορά ακινήτων και τον τραπεζικό κλάδο. Στο φόρουμ θα συμπροεδρεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχίαν.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της αραβικής επίσκεψης συμπεριλαμβάνεται και η έλευση εκπροσώπων της πετρελαϊκής εταιρείας των Εμιράτων, της Abu Dhabi National Oil Company. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως η εν λόγω εταιρεία έρχεται να διερευνήσει το κατά πόσον μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες από τον διαγωνισμό για την εξόρυξη πετρελαίων στη δυτική Ελλάδα, αλλά και να κάνει συζήτηση για ενεργειακά θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η σημαντική αυτή επιχειρηματική εκδήλωση, που συγκεντρώνει το επενδυτικό και οικονομικό ενδιαφέρον κρατικών και ιδιωτικών φορέων στις δύο χώρες, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον χωρών του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει σήμερα η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επιχειρήσεις που στρέφουν τις δράσεις τους προς την περιοχή του Κόλπουυ έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν απευθείας με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των ΗΑΕ στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής εκδήλωσης προκειμένου να διερευνήσουν κοινές δυνατότητες επιχειρηματικών δράσεων και επενδύσεων στη χώρα αυτή. Την πρώτη ημέρα του φόρουμ θα μιλήσουν οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Σταύρος Δήμας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Παύλος Γερουλάνος. Τη δεύτερη ημέρα θα γίνουν τετ-α-τετ συναντήσεις των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν σε χωριστές επιχειρηματικές διημερίδες προκειμένου να επικοινωνήσουν με ελληνικές επιχειρήσεις, να ενημερωθούν για τα επενδυτικά πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί πρόσφατα στην Ελλάδα και πιθανώς να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες.

Εκτιμάται από την πλευρά των χωρών του Κόλπου ότι ακόμη και σε περίοδο κρίσης προσφέρονται πολλές αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών, των νέων τεχνολογιών, των τροφίμων, της αγροτικής ανάπτυξης και της φαρμακοβιομηχανίας. Επιπλέον, εκτιμάται ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον εξασφαλίζει θεσμική σταθερότητα.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/01/blog-post_3647.html#ixzz1j57nJvjD

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου