Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Θα θέσει υποψηφιότητα η Διαμαντοπούλου;


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το περιβάλλον των συνεργατών της και οι πολιτικοί σύμμαχοί της, σπρώχνουν την Άννα Διαμαντοπούλου στην απόφαση να θέσει η ίδια υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παραμερίζοντας την πρωτοκαθεδρία του Ανδρέα Λοβέρδου, και επί της ουσίας διασπώντας την «κίνηση των τριών».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Υπουργός Παιδείας «τα έχει βρει» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναγνωρίζοντας στον διεκδικητή της ηγεσίας του 2007, το προβάδισμα για να σηκώσει εκείνος στους ώμους του το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή, δύσκολη συγκυρία. Και εκείνη, να αναλάβει την «επανίδρυση» της πολιτικής και ιδεολογικής φυσιογνωμίας του Κινήματος, ενδεχομένως από την αναβαθμισμένη θέση του Γραμματέα.
Υπάρχουν και άλλες φήμες ωστόσο, που θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου να δέχεται πολιτικό πρέσινγκ, στα όρια του… φλερτ, από ομάδα των παπανδρεϊκών, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό της το «ισχυρό χαρτί» που μπορεί να διασπάσει τις τάσεις και τις ομάδες, και να ανατρέψει την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με το προφανές προβάδισμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η ίδια η Άννα Διαμαντοπούλου, συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση σε όσους συνομιλούν μαζί της το τελευταίο διάστημα, και την προτρέπουν «να βγει μπροστά». Φαίνεται να εκτιμά ότι η εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει κινούμενη άμμο, οι παράμετροι τις οποίες θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς είναι πληθυντικές και… περίπλοκες, και το πρωτεύον ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της χώρας.
Για τη… σωτηρία του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει χρόνος, κάτι φυσικά που σημαίνει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου