Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αναγνωρίστηκαν οι «θυσίες» της Κύπρου

«Ψυχολογική ένεση» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας, την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος έλαβε επαρκή μέτρα για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.


«Αυτό που προέχει τώρα είναι η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και η προώθηση μέτρων ανάπτυξης» είπε μιλώντας στο ΡΙΚ. 

«Όσες εξοικονομήσεις και να κάνουμε, είπε, δεν θα προχωρήσουμε αν δεν ανεβάσουμε το δείκτη της ανάπτυξης». 

Είπε ακόμα ότι πρέπει να επιλεγούν μέτρα που να έχουν θετικά αποτελέσματα αμέσως, αλλά και μεσοπρόθεσμα. Ο κύριος Καζαμίας ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου και πρόσθεσε ότι σύντομα θα αρχίσει επαφές με τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι, εκτός από την επένδυση του Κατάρ, η οποία προχωρεί κανονικά, έχουν υποβληθεί στην κυπριακή κυβέρνηση πολλές άλλες σοβαρές προτάσεις.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάπτυξη προωθείται η θεσμοθέτηση οργάνου, με συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών και άλλων υπουργείων και υπηρεσιών για εξέταση των ενδείξεων ενδιαφέροντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου