Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Πατούλης πάει για Δήμαρχος Αθηναίων


Το ενδεχόμενο να υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον σημερινό δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για τη δημαρχία της Αθήνας απέναντι στον Γιώργο Καμίνη, στις δημοτικές εκλογές του 2014, αποκαλύπτει σε σχετικό παραπολιτικό σχόλιό της η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ο Γιώργος Πατούλης, επί σειρά πολλών ετών συνδικαλιστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με διακριτή παρουσία στα κομματικά όργανα, άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου και σημερινός πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, μαζί με τον ΔΣΑ, χαίρει σημαντικής εκτίμησης στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Η διαδρομή του στα δημοτικά πράγματα του Αμαρουσίου κρίνεται ως άκρως πετυχημένη, ενώ η θητεία του στην ΚΕΔΚΕ και σημερινή ΚΕΔΕ του έδωσε την ευχέρεια να αναπτύξει και ένα δίκτυο διεθνών επαφών.
Ο Δήμος Αθηναίων, που εκλογικά συμπίπτει με τα όρια της εκλογικής περιφέρειας της Α’ Αθηνών αποτελεί παραδοσιακά προνομιακό πολιτικό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα την Κεντροδεξιά. Από το 1986, όταν ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ κέρδισε στις εκλογές τον Δημήτρη Μπέη, σηματοδοτώντας την πρώτη πολιτική ήττα του ΠΑΣΟΚ μετά την άνοδο της Αλλαγής στην εξουσία, το 1981, ο Δήμος Αθηναίων πέρασε στα χέρια διακριτών προσωπικοτήτων από τον χώρο της Κεντροδεξιάς: Για δυο θητείες υπηρέτησε ως δήμαρχος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, και από μια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, επικράτησε στις εκλογές του 2010 του Νικήτα Κακλαμάνη, λόγω της μεγάλης αποχής κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Γι’ αυτό άλλωστε και το ποσοστό το οποίο συγκέντρωσε ήταν εξαιρετικά χαμηλό.
Σήμερα, η θητεία του έχει ήδη αποδομηθεί, καθώς δεν έχει παρουσιάσει ουσιαστικό έργο, και είναι ενδεικτικό ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναζητείται ο διάδοχός του. Μια πιθανή υποψηφιότητα Πατούλη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν, αναμένεται να είχε… εύκολο έργο, απέναντι σε έναν δήμαρχο που αμφισβητείται από την παράταξή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου