Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στα 378 εκατ. δολάρια οι αποδοχές του νέου... Τζομπς!

Πώς γίνεται να έχει κανείς μισθό λίγο πάνω από 900 χιλιάδες δολάρια και να ανακηρύσσεται ως ο πιο καλοπληρωμένος, ο πιο «ακριβός» CEO της αμερικανικής αγοράς για τη χρονιά που πέρασε; Γίνεται, αρκεί να λέγεται Τιμ Κουκ, να είναι ο διάδοχος του πρόωρα χαμένου ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της Apple Στιβ Τζομπς, να έχει όντως ετήσιο μισθό κάτω του εκατομμυρίου, αλλά να παίρνει ως … «επίδομα» θέσης μετοχές της εταιρείας και δη μετοχές, σε μια περίοδο κατά την οποία διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά!


Ως εκ τούτου, ο κύριος Κουκ θα λάβει συνολική αποζημίωση για το 2011 της τάξης των 378 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 376,5 εκατομμύρια αναλογούν στην αποτίμηση του πακέτου μετοχών που λαμβάνει ως πρόσθετες αποδοχές για τις υπηρεσίες του!

Βέβαια με βάση το καταστατικό της Apple Inc. το πακέτο μετοχών που θα λάβει ο κύριος Κουκ θα του αποδοθεί σε δύο δόσεις -οπότε και θα μπορεί να το εκποιήσει, εάν το επιθυμεί- η πρώτη τον Αύγουστο του 2016 και η δεύτερη τον Αύγουστο του 2021!

Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς, ο οποίος ελάμβανε μισθό ενός εκατομμυρίου δολαρίων και μετοχικά πακέτα που σήμερα αποτιμώνται στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Αλλά και ο ίδιος ο Κουκ, μέχρι το θάνατο του Τζομπς νούμερο δύο στην εταιρεία, έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια μετοχές που συνολικά σήμερα υπολογίζονται στα 580 εκατομμύρια δολάρια...

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/01/378.html#ixzz1j58DBuhU

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου