Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Άρειος Πάγος: Αθώωση για Ηγούμενο Εφραίμ και μοναχό Αρσένιο


Ανατράπηκε από τον Αρειο Πάγο η καταδίκη σε δεκάμηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή) του ηγουμένου της Μονής Βατοπε διου και ήδη προφυλακισμένου Εφραίμ, του μοναχού Αρσενίου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, η οποία είχε κριθεί ένοχος παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος με ηθικούς αυτουργούς τους δύο μοναχούς.

Η υπόθεση, που αφορά ένα σκέλος του "σκανδάλου" που σχετίζεται με το κλείσιμο της δίκης που εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμπεται από τον Αρειο Πάγο στο Εφετείο Θράκης για να γίνει νέα δίκη, με διαφορετική σύνθεση δικαστών.
Το ποινικό τμήμα Αρείου Πάγου υιοθετώντας σχετική πρόταση του αντεισαγγε λέα Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγα δέχθηκε ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, παρουσιάζει λογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις σε αρκετά σημεία.
Στη νέα δίκη που θα γίνει στο Εφετείο, το κατηγορητήριο αναμένεται να είναι για όλους ελαφρύτερο, αφού ο Αρεως Πάγος θεωρεί ότι η τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου