Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κοινή ανακοίνωση από ΟΝΝΕΔ και JSD (Πορτογαλία) για την Ευρώπη

Σε μία περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες δέχονται σφοδρή επίθεση από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης, οφείλουμε εμείς ως νέοι άνθρωποι να αντισταθούμε.

Να μην επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους να καταστρέψουν το Ευρωπαϊκό όνειρο που χτίσαμε τόσα χρόνια, αλλά πάνω από όλα να μην βλέπουν στις χώρες μας, το επόμενο τους θύμα. Η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα. Δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που καλούνται να αντέξουν στις ορέξεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης μα πάνω από όλα να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρα των νέων ανθρώπων που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτές.


Όλοι εμείς, Πορτογάλοι και Έλληνες, νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες, προερχόμενοι από Κράτη με μεγάλη ιστορία, δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη και να αποδεχθούμε τα σχέδια τους. Οι χώρες μας δεν είναι εταιρείες και οι λαοί δεν είναι νούμερα, ώστε μπορούν όλοι αυτοί να παίζουν μαζί τους. Η εθνική κυριαρχία των κρατών μας δε μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση και καμία οικονομική πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να πετά στα σκουπίδια το δικό μας μέλλον.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλλουν:

για την άμεση επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της ζώνης του Ευρώ και τη λήψη σκληρών μέτρων ενάντια στους κερδοσκόπους και τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι σήμερα δρουν ως εκτελεστικά όργανα και όχι ως φορείς αξιοπιστίας.

Προτείνουμε:

Τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να αξιολογεί τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Την απελευθέρωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων περισσότερων πόρων για παραγωγικές επενδύσεις στις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα ανάπτυξης.

Περισσότερο χώρο και χρόνο για τις δοκιμαζόμενες από την κρίση χώρες προκειμένου να επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις των οικονομιών τους.

Την υιοθέτηση των υπόλοιπων διατάξεων που περιλαμβάνονται στη YEPP Resolution: Strengthening Europe’s Economical Development και υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο του YEPP στις 14 Μαΐου 2011.


Η Σύνοδος των χωρών μελών της Πέμπτης 21 Ιουλίου, αποτελεί ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να διατηρήσουμε ζωντανό το κοινό ευρωπαϊκό μας όνειρο.
Με εκτίμηση,

Duarte Marques - JSD, President

Ανδρέας Παπαμιμίκος - Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ


Στηρίζουμε την προσπάθεια για συλλογή υπογραφών εναντίον των οίκων αξιολόγησης που ξεκίνησε η νεολαία του πορτογαλικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από εδώ :

http://www.ionline.pt/conteudos/peticao_europa_lixo.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου