Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Όταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον... Κουφοντίνα


Τα είπαν (δεν ξέρουμε και αν τα συμφώνησαν)Πεταλωτής και Κουφοντίνας στις φυλακές. 

Ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Δημήτρη Κουφοντίναείχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γ. Πεταλωτήςτην Τετάρτη σε μια συνάντηση που χαρακτηριστήκε «εντελώς τυχαία». Η συνάντηση ακολούθησε το ραντεβού του υφυπουργού με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, όπου συζητήθηκε η σοβαρή πλέον προοπτική της απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Πεταλωτής επισκέφτηκε την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου γίνονται επισκευές και γκεμίσματα κτιρίων. Λίγο πιο μακριά κρατούνται μέλη της 17Ν μετά την καταδίκη τους, τον Δεκέμβριο του 2003. Ο υφυπουργός θέλοντας να ακούσει από πρώτο χέρι τις συνθήκες κράτησής τους, που είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές των άλλων κρατουμένων, δέχτηκε να συναντήσει τον Δημ. Κουφοντίνα και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτε από το καθεστώς κράτησής τους», εκτός και αν το επιβάλλουν οι γενικότερες συνθήκες μεταφοράς των γυναικείων φυλακών. Δεν αντιμετωπίζει επίσης, σε αυτή τη φάση, ούτε την περίπτωση χορήγησης αδειών, όπως γίνεται με πολλούς ισοβίτες.

Όπως και να έχει, ήταν μια συνάντηση με πολύ ενδιαφέρον ( περισσότερο επειδή είμαστε να περίεργοι να μάθουμε τι συζήτησαν) και λόγω της ανομοιογένειας των δύο προσώπων. Ελπίζουμε μόνο ο κ. Κουφοντίνας να μην άσκησε πολιτική κριτική για το Μεσοπρόθεσμο στο κ. Πεταλωτή....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου