Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Aκριβή μου άδεια: Tα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια που πληρώνουν οι φαντάροι (και όχι μόνο)

Βαθιά έβαλαν το χέρι οι γονείς προκειμένου να μπορέσουν τα στρατευμένα παιδιά τους να ταξιδεύσουν, κάνοντας χρήση των αδειών για τις εορτές. Πρόκειται για τους συναδέλφους που...

υπηρετούν στην παραμεθόριο, στις πιο ακριτικές περιοχές και εκτός ελληνικής επικράτειας, στην Κύπρο.

Οι συνάδελφοι λοιπόν υποχρεώνονται λόγω της απόστασης να χρησιμοποιήσουν την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία -μετά το ιδιωτικό μονοπώλειο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, και να καταβάλλουν ένα τεράστιο ποσό για τη μετακίνηση τους, που φυσικά υπερβαίνει κατά πολύ τα 8,7 ευρώ που μας δίνουν ως μισθό μηνιαίως. Να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι δε μπορούν «να κλείσουν» φθηνά εισιτήρια, καθώς μαθαίνουν την τελευταία στιγμή το πότε θα φύγουν με άδεια, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν τα πλέον ακριβά. Διαφορετικά, θα πρέπει να καλύψουν ένα επίσης σημαντικό κόστος ταξιδεύοντας με άλλα μέσα, χάνοντας όμως σημαντικό τμήμα της άδειας στο δρόμο.

Ας δούμε αντιπροσωπευτικά μερικά δεδομένα για το χρονικό διάστημα των εορτών (αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή):

Αλεξανδρούπολη-Αθήνα: 160-210 ευρώ
Μυτιλήνη-Αθήνα: 150-200 ευρώ
Χιος-Αθήνα: 145-201 ευρώ
Λήμνος-Αθήνα: 172-225 ευρώ
Ρόδος-Αθήνα: 157-230 ευρώ
Κω-Αθήνα: 137-170 ευρώ
Σάμος-Αθήνα: 160-205 ευρώ
Κύπρος-Αθήνα: 155-300 ευρώ

Δε σημαίνει όμως ότι τα βάσανα του συναδέλφου φαντάρου σταματούν στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, καθώς για όσους κατάγονται από άλλες περιοχές π.χ. Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεστρωτία κλπ. πρέπει να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής και της καταβολής του υπέρογκου οικονομικού κόστους.

Αναρωτιέται κανείς με πιο θράσος η κυβέρνηση που έκοψε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα και προκάλεσε ι,5 εκατομμύριο ανέργους απαιτεί από τους γονείς να πληρώσουν τα υπέρογκα αυτά κόστη. Φυσικά, όχι από όλους, αφού με διάφορα κολπάκια, τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν μετατεθεί στον τόπο καταγωγής τους και τη γλυτώνουν για μια ακόμη φορά ως Λιάπηδες.

Αυτές είναι οι δραματικές συνέπειες εις βάρος της λαικής οικογένειας που προκάλεσε η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων-καταστάσεων επιβίβασης, η οποία αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε από τους ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και Δ.Αβραμόπουλο με πρόφαση τις περικοπές που επέβαλλε η Τρόικα. Πρόκειται όμως για μια σκληρή. ταξική πολιτική απόφαση καθώς παράλληλα δαπανούνται τεράστια ποσά για πανάκριβες Στρατιωτικές Παρελάσεις και Ασκήσεις, ενώ γίνονται νέες πολεμικές προμήθειες πανάκριβου μεταχειρισμένου υλικού!

Η κυβέρνηση όχι μόνο μεθοδευμένα φορτώνει το οικονομικό κόστος της υποχρεωτικής θητείας σε φαντάρους και λαική οικογένεια, αλλά ουσιαστικά προσφέρει με μονοπωλιακούς όρους χιλιάδες στρατιώτες ως πελατεία στην ιδιωτική αεροπορική εταιρεία. Το ίδιο ακριβώς κάνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ιδιωτικοποιώντας τα ΚΨΜ των μονάδων, επιτρέποντας στο ιδιώτη να κερδοσκοπεί ασύστολα εις βάρος των συναδέλφων.

Οι φαντάροι είναι και αυτοί θύματα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και άγριου χαρατσώματος του λαού μας, όπως ακριβώς και οι πληθυσμοί των ακριτικών νησιών που βιώνουν την άγρια εκμετάλλευση κράτους και ιδιωτών, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν ολοένα οι διαμαρτυρίες τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του λαού μας.

Απαιτούμε ο Στρατός να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης μας και να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου