Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Εμείς τα κάναμε όλα. Είναι σειρά των δανειστών

Antonis-Samaras-in-Brussels
Σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Βαλέτα όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Ζ. Μουσκάτ.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και παράνομης μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα έχει προχωρήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που οδηγούν τη χώρα πίσω στην οικονομική ομαλότητα, και πλέον είναι η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων να ανταποκριθούν στις δικές τους δεσμεύσεις, αναφορικά με τον χρόνο λήψης αποφάσεων για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
“Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και παράνομοι μετανάστες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Χρειάζεται μια κοινή προσέγγιση στα δύο μεγάλα προβλήματα”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Ρώμη, όπου είχε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.
Ο κ. Σαμαράς και από την Ιταλία περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, τονίζοντας πως η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της και οι πολίτες έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παράλληλα έστειλε και νέο μήνυμα στους δανειστές: “Εμείς τα κάναμε όλα, τώρα περιμένουμε από τους δανειστές να κάνουν ό, τι πρέπει“.
Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό και η αναλυτική του συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Λέττα από τη μεριά του αξιολόγησε ως «πολύ θετική» την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα και αναγνώρισε τα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας για την οικονομική της σταθεροποίηση, τη δημοσιονομική προσαρμογή και το «άνοιγμα» θέσεων εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου